Zimski sportovi

Ligeti ispred Fanare i Hiršera

Ligeti ispred Fanare i Hiršera
Ligeti ispred Fanare i Hiršera

Amerikanac Ted Ligeti i Italijanka Federika Brinjone trijumfovali su u prvim trkama 50. sezone Svjetskog kupa u skijanju.

Ligeti je danas slavio u trci veleslaloma (24. pobjeda u ovoj disciplini, 25. ukupno) u Zeldenu ostvarivši vrijeme od 2:23,88 minuta. Bio je vodeći nakon prve vožnje, a u drugoj je s petim vremenom izdržao nalete Marsela Hiršera i Tomasa Fanare, te upisao četvrti trijumf u Zeldenu, što nikome nije pošlo za rukom. Pobjeđivao je 2011, 2012. i 2013. godine.

Drugo mjesto je zauzeo Francuz Fanara sa 15 stotinki zaostatka, a treći je bio Austrijanac Hiršer, četvorostruki uzastopni ukupni pobjednik Svjetskog kupa, koji je imao 17 stotinki lošije vrijeme od pobjednika.

Dan ranije u veleslalomu je slavila Federika Brinjone. Ona je trijumfovala u Zeldenu, a do prvog slavlja u karijeri došla je u ukupnom vremenu od 2:24,27 minuta.

"Ovo je sjajno. Veoma sam srećna zbog prve pobjede. Bila sam nekoliko puta blizu trijumfa, ali sam mislila da nikad neću uspjeti da pobijedim jer nisam zaslužila", rekla je Federika, kojoj je među prvima čestitala majka Marija Roza Kuario.

Italijanka je rekla i da joj prošla sezona nije donijela dovoljno zadovoljstva, da je uzela malu pauzu, te da je onda nastavila naporno da trenira. Angažovala je i novog kondicionog trenera. Brinjoneova, koja je bila vodeća i nakon prve vožnje u Austriji, slavila je ispred prošlogodišnje pobjednice, Amerikanke Mikaele Šifrin, koja je imala 85 stotinki lošije vrijeme, i Tine Vejrater iz Lihtenštajna, koja je bila treća, sa zaostatkom od 1.25 sekundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije