Zimski sportovi

Lindzi Von hoće da se takmiči protiv muškaraca

Lindzi Von hoće da se takmiči protiv muškaraca
Foto: Ilustracija | Lindzi Von hoće da se takmiči sa muškarcima

Proslavljena američka skijašica Lindzi Von smatra da se dosad uvjerila da može da parira muškarcima na ski stazi, pa zbog toga bi rado prihvatila i da se takmiči protiv njih.

Lindzi Von ide čak toliko daleko da je spremna da se takmiči u konkurenciji sa muškarcima bilo da to skijaški zvaničnici odobre ili ne.

Vonova je predložila Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) da učestvuje na trkama narednog Svjetskog kupa u Lejk Luisu, gdje se u razmaku od nedjelju dana takmiče i muškarci i žene. Ipak, u FIS nije naišla na odobravanje.

"Proteklih godina sam toliko trenirala sa muškarcima, tako da smatram da sam u stanju da se nosim sa njima gotovo svakog dana. Mislim da mi je kao sportisti potrebna prilika, kako bih mogla da vidim svoj pravi potencijal", rekla je Lindzi Von.

Komentari Lindzi Von su došli kao odgovor na debatu koju je pokrenuo slavni teniser Džon Mekinro, a u vezi toga da žene u tenisu ne mogu da se takmiče sa muškarcima, kao i da bi Serena Vilijams izgubila od 700. igrača na svijetu.

32-godišnja američka skijašica koja je u karijeri osvojila 77 trka u Svetskom kupu, kaže da će pokušati bar da organizuje egzibicionu trku sa muškarcima, ali da je naišla na razne prepreke. 

(sportklub.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije