Zimski sportovi

Marcel Hirscher otvara sljemenski slalom

Marcel Hirscher otvara sljemenski slalom
Marcel Hirscher otvara sljemenski slalom

ZAGREB - Dvostruki pobjednik "Vip Snow Queen Trophyja" Austrijanac Marcel Hirscher otvorit će prvu vožnju sedmog izdanja muškog slaloma na Sljemenu koji je na rasporedu 6. januara s početkom u 15.05 sati, dok je druga vožnja u 18.10 sati.

Sa startnim brojem dva nastupiće njegov sunarodnjak i pobjednik prvog izdanja sljemenskog slaloma Mario Matt, a kao treći će startovati Šveđanin Mattias Harging.

U prvoj grupi su i Nijemac Fritz Dopfer s brojem četiri, Norvežanin Henrik Kristoffersen (5), Nijemac Felix Neureuther (6) i talijanski slalomaš Patrick Thaler (7), prenosi Hina.

Na četvrtom slalomu sezone, te prvoj trci skijaša u 2015. godini nastupiće i šest hrvatskih skijaša Ivica Kostelić, Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega.

Kostelić će startovati kao 20-ti, Zubčić ima broj 57, a zatim slijede Vidović  (65), Zrnčić Dim (69), Rodeš (73) i Kolega (80).

"Bio bi zadovoljan plasmanom među 15 najboljih," kazao je Ivica koji je na Sljemenu tri puta bio drugi, a jednom treći ali nikada nije  pobijedio.

Kostelić na prva tri slaloma ove sezone nije zabilježio dobre rezultate

Na prošloj trci, 2013. godine, muški je slalom pratilo 17.000 gledalaca, a slična posjeta očekuje se i sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije