Zimski sportovi

Tina Maze: Treba mi odmor

Tina Maze: Treba mi odmor
Tina Maze: Treba mi odmor

Tina Maze, jedna od najboljih skijašica svijeta, odlučila je da završi profesionalnu karijeru. Slovenka, koja je nedavno proslavila 32. rođendan, u četvrtak je saopštila odluku o kojoj je razmišljala već duže vrijeme.

"Osjećam da mi treba duži odmor od skijanja nego obično. I fizički i mentalno sam zasićena i uzeću godinu dana pauze od takmičenja tokom koje ću razmisliti da li ću se vratiti u Svjetski kup ili ne", izjavila je Tina.

Slovenački mediji početkom aprila objavili su informaciju da njihova najbolja skijašica razmišlja o prekidu karijere, jer želi da se posveti privatnom životu. O svim planovima već je razgovarala i sa svojim timom, na čijem čelu se nalazi Tinin trener i životni partner Andrea Masi. Kada je Italijan prije šest godina ušao u njen profesionalni, ali i privatni život, iz temelja ga je promijenio. Priznali su oboje da im nije uvijek bilo sve med i mlijeko, bilo je svađa, mijenjali su se treneri po disciplinama, ali sve su te promjene za Tinu donosile napredak i odlične rezultate. U posljednjih šest godina Slovenka je osvojila devet medalja na svjetskim prvenstvima i 11 na velikim takmičenjima. Tu su četiri zlata sa svjetskih prvenstava i dva zlata s Olimpijskih igara. Ostale medalje srebrnog su sjaja. Ima 26 pobjeda u Svjetskom kupu (14 u veleslalomu, četiri u slalomu, tri u kombinaciji, četiri u spustu i jednu u superveleslalomu), a 86 puta se penjala na pobjedničko postolje. Osvojila je jedan veliki i dva mala "Kristalna globusa". U istoriju je ušla 2013. kao prva skijašica koja je kalendarsku godinu okončala sa više 1.000 osvojenih poena (1.059).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije