Jet set

Ekscentrični milioner preminuo na medenom mjesecu

Ekscentrični milioner preminuo na medenom mjesecu
Ekscentrični milioner preminuo na medenom mjesecu

Njemački milioner Klaus Zapf ( 62) preminuo je od srčanog udara dok je bio na medenom mjesecu sa svojom trećom ženom.

Ovaj tajkun je bio vlasnik ugledne kompanije u Berlinu koja je radila sa selidbama po čitavom svijetu i od toga je zarađivao 10 miliona dolara.

Uprkos tome, ovaj ekcentrični bogataš je živio kao prosječan građanin. Nikad nije kupio stan, već je živio u iznajmljenom domu po cijeni od 400 dolara. Volio je da kupuje na popustima u supermarketu, a trošio je manje od 300 dolara mjesečno.

Oblačio se kao američki pjesnik bitnik iz 60-ih godina, sa dugom bradom i crnim naočarima. Često je po ulicama skupljao plastične pivske flaše iz kante za otpatke.

Ostao je poznat po rečima: "Ne treba mi novac jer nas čini nejednakim. Previše je prokletih idiota koji imaju pare, šta će ovom svijetu još jedan."

Posljednjih 10 godina se povukao iz javnosti. Najviše vremena provodio je u kafani gdje je u večernjim satima ispijao pivo i razgovarao sa glumcima, slikarima, novinarima i advokatima.

U svom posljednjem intervjuu u februaru ove godine rekao je: "Moj posljednji potez biće groblje u njemačkom gradu Epingen."

Klaus je svoj biznis je započeo 1975, kada je kupio jedan stari kombi koji čak nije znao da vozi, pa je zaposlio vozače. Na početku je sam ukrcavao namještaj.

Zbog svog socijalističkog pristupa, u kojem je isticao kolektiv i brigu za radnika, bio je omiljen među narodom. Koliko je volio filozofiju socijalizma pokazuje ogromna skulptura Lenjina koju je postavio na ulaz svoje firme.

Klaus je bio tri puta u braku. Sa posljednjom ženom se vjenčao u junu, ali je već na medenom mjesecu preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije