Jet set

Momak sa šalom zasjenio iPhone 6

Momak sa šalom zasjenio iPhone 6
Momak sa šalom zasjenio iPhone 6

Jedan od programera kompanije "Apple" pri predstavljanju određenih karakteristika novog iPhonea 6 privukao je pažnju brojnih korisnika društvenih mreža svojim - stajlingom!

Fanovi brenda "Apple" odmah su se bacili u potragu da saznaju ko je on, i zašto je baš njemu pružena prilika da među prvima "ispipa" novi iPhone, i to u živom prenosu.

U pitanju je Tomi Krul, Holanđanin iz kompanije "Super Evil Megacorp", koja proizvodi igrice. Krul je na bini igrao "Vainglory" na novom iPhone uređaju, dok je koosnivač te kompanije pričao o igrici, prenosi Blic.

Ljubičasti šal koji je nosio izazvao je pravu buru na Twitteru, čime je praktično zasjenio promociju novog "čeda" kompanije iz Kupertina.

Komentari poput "Batalite telefon, hoću da znam gdje je ovaj tip nabavio šal" preplavili su društvenu mrežu u rekordnom roku.

"Tip sa šalom", odnosno "Scarf guy", postao je neočekivana Internet zvijezda. Na Twitteru ste mogli da pročitate da će se gomila ljudi maskirati baš u njega za predstojeću Noć vještica, ali i da je "Apple" zapravo na ovaj način predstavio "iŠal".

Tomi je rođen u Holandiji, studirao je u Amsterdamu i neko vrijeme radio u gejming industriji u rodnoj zemlji i Njemačkoj. U Ameriku je stigao tražeći posao, a već neko vrijeme radi u Kaliforniji gdje je i osnovao "Super Evil Megacorp" sa nekoliko prijatelja.

"Od gejmera, za gejmere", slogan je ove kompanije, a Krul je bio zapanjen kada su ga novinari pozvali dok je predstavljanje još bilo u toku.

"Kažete, slavan sam na Internetu? Kad prije, pa ja sam još uvijek na događaju", zbunjeno je rekao Krul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije