Jet set

Reditelj masturbirao go na ulici (VIDEO)

Reditelj masturbirao go na ulici (VIDEO)
Reditelj masturbirao go na ulici (VIDEO)

Jedan od osnivača američke organizacije Invisible Children, koja se zalaže sa hapšenje ugandskog ratnog kriminalca Džozefa Konija, hospitalizovan je nakon što je policija saopštila da je uhapšen pošto je nag mastrubirao na sred ulice.

Reditelja dokumentarnog filma Kony 2012. Džejsona Rasela (33) je uhapsila policija u San Dijegu u četvrtak oko podneva nakon što je primila brojne pozive o čovjeku koji bijesno razbija automobile po ulici i čudno se ponaša obučen samo u donji veš, očigledno pod uticajem neke supstance. Policija je saopštila da je odgovorila na pozive da čovjek u donjem vešu trči niz ulicu i viče. Neki su prijavili da su ga vidjeli kako mastrubira.

Po navodila lokalne TV stanice NBC, policija San Dijega je saopštila na konferenciji za novinare da Rusel nije pružao otpor tokom hapšenja.

“Nije bilo problema za policijace. Međutim, tokom procjene mi smo zaključili da je njemu potrebna profesionalna pomoć. Tako da su ga policajci uhapsili i prebacili u lokalnu zdravstvenu ustanu za dalju procjenu i tretman”.

Organizacija Invisible Children je iznenada stekla slavu proteklih nedjelja nakon što je njihov online dokumentarac Kony 2012., koji govori o zločinima Božija armija otpora (LRA) u Ugandi, objavljen na internetu i potom podigao ogromnu prašinu u javnosti.

Video je izazvao neviđeno interesovanje medija i javnosti i do sada ga je pogledalo preko 80 miliona ljudi ali je takođe stavio malu organizaciju u centar globalne pažnje ali i kritike. Kritičari su kritikovali grupu da je netransparentna kada su u pitanju njene finansije i da previše pojednostavljuje komleksno pitanje sukoba u centrajnoj Africi.

Mnogi su je optužili da isključivo juri za slavom i da ima zapadni fokus na nešto što je afrički problem.

Neki su takođe otkrili da organizacija prima velike donacije od desničarskih hrišćanskih fundamentalističkih grupa u Sjedinjenim Državama, koje takođe finansiraju anti-gej kampanje.

Međutim, grupa je odbacila te optužbe stavljajući na uvid svoje poslovanje i saopštila da je njihov cilj da skrenu pažnju na kršenja ljudskih prava u Africi koja su dobila malo pažnje u svjetski medijima posljednjih decenija. Oni su takođe hvaljeni da su uspjeli koristeći društveme mreže da pokrenu mlade ljude na društvni aktivizam i razmišljanje o globalnim problemima.

Brojne američke slavne ličnosti poput Anđeline Džoli, Opre Vinfri Džordža Klunija, Rijane i Džastina Bibera su hvalile njihov rad a isto je učinio i američki Kongres, koji je rezolucijom zvanično podržao organizaciju.

Grupa planira da sljedećeg mjeseca organizuje dan globalnog protesta protiv Konija i namjerava da distribuira više od milion plakata sa logom Kony 2012. širom Sjedinjenih Država.

U kratkom saopštenju grupe nakon Raselovog hapšenja se kaže da se organizacija Invisible Children našla u centru medijske oluje koja je po svemu sudeći uzela svoju prvu žrtvu.

 “Džejson Rasel je nažalost hospitalizovan zbog iscrpljenosti, dehidracije i neuhranjenosti. On je sada pod medicinskom negom i fokusiran je na oporavak”, kaže se u saopštenju Bena Kisija izvršnog direktora organizacije Invisible Children.

Rasel, narator u dokumentarnom filmu koji kombinuje ličnu priču o njegovom malom sinu u San Dijegu sa bespomoćnom djecom Ugande, je ranije rekao za Reuters da je video samo početak bavljenja ovom komplikovanom temom.

 “Definitivno uprošćava temu. Ovaj video nije odgovor, samo početak konverzacije. Mi smo ga napravili da bude kratak i uprošćen sa ciljem. Mi tražimo od vas da nastavite da istražujete, želimo od vas da čitate istoriju”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije