Jet set

Salveta: Otac moje bebe nije želio da je vidi

Salveta: Otac moje bebe nije želio da je vidi
Salveta: Otac moje bebe nije želio da je vidi

Ljiljana Jakšić Salveta krajem novembra na svijet je donijela devojčicu Dariju i samo mjesec dana od porođaja bila je prinuđena da se vrati na posao kako bi sklopila kraj sa krajem i nastavila da otplaćuje kredit za stan, dok se biološki otac njene bebe uopšte nije oglašavao od njihovog raskida.

Glumica ističe da je ovo njen najljepši period u životu, ali da zbog teške finansijske situacije nije imala kada da odmara, već je još u decembru prionula na posao.

- Moje trudničko i porodiljsko odsustvo trajalo je ukupno dva meseca. Ja sam slobodni umetnik i samohrana majka i moram da zaradim. Finansije su osnovni razlog mog brzog povratka na posao, to nije jednostavno, ali je jedini način. Između ostalog, potrebno je isplatiti i kredit za ovaj stan – rekla je ona za časopis “Story”.

Ljiljana dodaje kako zbog posla i brojnih obaveza još nije uspjela da podigne ni novčanu pomoć države, koja joj zakonski sljeduje pri prođenju prvog djeteta.

- Porodiljama se daje 36. 000 dinara za prvo dete, i već je trebalo da ih dobijem, ali potrebno je da izvadim sedam, osam papira, a nemam toliko vremena, pa svaki dan vadim po jedan. Kad završim tu papirologiju i dobijem pomoć, valjda će mi biti malo lakše – iskreno priča ona, i ne krije da joj pomoć pristiže sa svih strana.

- Imam nekoliko divnih prijatelja, a preko ljudi iz Zavoda za javno zdravlje dobila sam kolica, hranilicu, ogradicu, sedište za auto i posudice za hranu. To su veoma vredni pokloni za bebu koje ja ne bih mogla da priuštim. Jedan divan bračni par mi je finansijski pomogao. Beskrajno sam zahvalna sivma – priča Salveta.

Biološki otac Darije, koji je Ljiljanu ostavio odmah nakon što je saznao da je ostala u drugom stanju, nije joj se javio nakon porođaja, niti je izrazio želju da vidi svoje dete.

- Nije se oglasio, ali to i ne očekujem – zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije