Jet set

Sofija Loren: Živjeti nije lako... posebno kada dugo živite

Sofija Loren: Živjeti nije lako... posebno kada dugo živite
Sofija Loren: Živjeti nije lako... posebno kada dugo živite

KAN - Najpoznatija italijanska glumica Sofija Loren s lakoćom nosi svoje godine.

"Jako sam ponosna na svojih 80 godina, koje ću napuniti u septembru. Trudim se da iskoristim svaki sat, svaku minutu", kazala je filmska diva u Kanu, gdje je juče održala master klas, prenose francuski mediji.

"Živjeti nije lako... posebno kada dugo živite", rekla je Loren, koja uprkos poodmakloj dobi i dalje izgleda izvanredno.

"Proživjela sam život koji sam voljela, stvorila lijepu porodicu i imam lijepu decu", dodala je ona, priznajući da "nije uvijek bila sigurna da donosi prave odluke".

Slavna glumica je na festivalu prisustvovala projekciji filma "La voce umana", koji je režirao njen sin Edoardo Ponti i s kojim se nakon duže pauze vratila na veliko platno.

"To mi je dalo želju da snimim druge stvari", kazala je Sofija, koja je otpratila i prikazivanje remasterizovane verzije filma "Brak na italijanski način" iz 1964, u okviru programa "Kanski klasici".

Ona je govorila i o svojim počecima na filmu s "Napuljskim zlatom" čuvenog italijanskog reditalja Vitorija de Sike, s kojim je snimila 14 ostvarenja.

"Moj susret s njim bio je božji blagoslov", navela je glumica.

Drugi važan trenutak u njenoj karijeri bio je film "Ćoćara", koji je snimila 1961. Uloga, koja je prvobitno trebalo da pripadne Ani Manjani, vinula ju je među zvijezde i otvorila joj vrata Holivuda.

"Bio je to najljepši događaj u mom životu", izjavila je Loren, koja je za ovu ulogu osvojila Oskara za najbolju žensku interpretaciju.

"Nisam prisustvovala dodjeli. Užasno sam se plašila da ću pobjediti. Bila sam ubijeđena da ću se, ako pobijedim, onesvijestiti, pa sam smatrala da je bolje da se onesvijestim kod kuće", ispričala je ona kroz smijeh.

Vijest joj je telefonom saopštio Keri Grant.

"Počela sam da skačem po cijeloj kući, govoreći sebi - sada si velika glumica, sada si jaka", rekla je Loren.

Ona nije krila suze kada se osvrnula na saradnju s velikim Marčelom Mastrojanijem.

"Kada sam zakoračila na crveni tepih vidjela sam njegovu fotografiju (na posteru festivala) iznad stepenica i to me je ganulo. Znala sam da će mi praviti društvo ovdje u Kanu", navela je italijanska glumica koja je 1966. predsjedavala žirijem Kanskog festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije