Jet set

Uhapsili glumicu misleći da je prostitutka

Uhapsili glumicu misleći da je prostitutka
Uhapsili glumicu misleći da je prostitutka

Tamnoputa američka glumica Danijel Vots, koja se pojavljuje u filmu Kventina Tarantina "Đangova osveta", optužila je policiju Los Anđelesa za rasizam nakon što je zajedno sa suprugom, bjelcem, nakratko privedena pod sumnjom za prostituciju.

Vots i njen muž, glumac Brajan Džejms Lukas izjavili su da ih je policija zaustavila na ulici, stavila im lisice i ispitala jer su razmjenjivali nježnosti na javnom mjestu.

"Danas su mi stavili lisice i priveli me zato što sam na javnom mestu iskazivala ljubav prema svom suprugu. Bili smo potpuno obučeni i samo smo se ljubili na javnom mestu", napisala je na Fejsbuku glumica, koja je tokom hapšenja u znak protesta odbila da se legitimiše.

"Dok sam sjedela u policijskim kolima, sjetila sam se koliko se puta moj otac vratio kući frustriran i ponižen od strane policije mada ništa pogrešno nije učinio. Nisam mogla da vjerujem da se to događa, iz mene su izbile sve nakupljene frustracije zbog godina diskriminacije u ovoj zemlji", navela je Vots, a prenosi B92.

Njen suprug je, pak, na svom Fejsbuku profilu napisao: "Nema slobode ako neki ljudi mogu da maltretiraju druge bez ikakvog razloga ili dokaza samo zato što 'misle' da na to polažu pravo".

Policija je kasnije tog dana saopštila da je reagovala na poziv "zabrinutog građanina" zbog "nepristojnog ponašanja na javnom mjestu prostitutke i njenog klijenta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije