Jet set

Završen "Nivea BH Fashion Week"

Završen "Nivea BH Fashion Week"
Završen "Nivea BH Fashion Week"

Tri dana mode u Sarajevu završena su raskošnom rapsodijom originalnosti, a 32. "Nivea BH Fashion Week" nije zaostajao za svjetskim modnim događajima.

Posljednje večeri, odnosno u ponedjeljak naveče, u Domu Oružanih snaga BiH predstavila se Blaga Pavlak, koja je svojom kolekcijom unikatnih večernjih toaleta na najbolji način zatvorila sarajevski "Fashion Week".

Spektakularnu modnu reviju imala je sarajevska kreatorka porijeklom iz Ukrajine Marina Kosorić. Za samo nekoliko sezona brend ove kreatorke osvojio je poklonike dobrog stila. Skupocjeni materijali, ručno izrađivane kreacije, unikatni modeli samo su neki od detalja Marinine premijerno prikazane modne revije, za koju je Kosorićeva pronašla inspiraciju u tangu.

Vatrena crvena boja dominirala je kolekcijom, a veliko oduševljenje izazvao je izlazak manekenki Modne agencije "ABC Models" u vjenčanicama.

U ponedjeljak naveče modnu reviju imala je i dizajnerka koja je osmislila vizuelni identitet kampanje 32. "Nivea BH Fashion Weeka", Svjetlana Prole iz Banjaluke. Savršeno realizovana kolekcija jedinstvenog kroja izdvojila je Banjalučanku od konkurencije, a modeli među kojima su dominirale svijetle nijanse boja oduševili su prisutne.

Svoje kolekcije su prikazali i Mejrima Mujkanović, čije su kreacije odisale seksepilom,  kao i Arnel Vučić, čije su odlike jednostavnost i profinjenost.

"Fashion Week" je organizovan pod palicom čelnika Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i Modne agencije "ABC Models".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije