Književnost

Dijana Radulj: "Pola duše" ostavlja bez daha

Dijana Radulj: "Pola duše" ostavlja bez daha
Dijana Radulj: "Pola duše" ostavlja bez daha

Vrlo je teško drugima preporučiti dobru knjigu. Svaka knjiga ima neku svoju nit koja nas privuče čak i ako prije čitanja smatramo da to nije dobro štivo za nas. Mnogo čitam, čitam različite autore i žanrove, ali bih izdvojila knjigu "Pola duše" Vesne Dedić-Milojević.

Knjiga je koja se čita bez daha,  jer ova priča prepliće istoriju, tradiciju, želje i ljubav kao vječitu inspiraciju.

U gradu na  Vrbasu ima barem nekoliko predstava koje su svakako vrijedne pažnje i koje bi poštovaoci umjetnosti trebalo da pogledaju.

Za ovu priliku izdvojila bih predstavu GP "Jazavac" "PMS Post muški stres",  u kojoj igraju Sandra Ljubojević i Dragana Marić. Na duhovit i zanimljiv način prikazuju uvijek zanimljiv i komplikovan odnos između žena i muškaraca. Svi oni koji žele drugačiji i nov pogled na ove životne sitaucije u kojima se, ipak, svi možemo prepoznati, neka je pogledaju. Predstava je naročito zanimljiva zato što ove dvije glumice kroz igru na sceni koriste tekstove Duška Radovića. Namijenjena je i muškarcima i ženama - prvima da saznaju šta žene misle o njima, a drugima zbog mogućnosti identifikacije i pronalaska rješenja problema s prvima. Zgode i nezgode s "jačim polom" u ovoj prvenstveno glumačkoj predstavi, u kojoj do izražaja dolazi talenat glumica, su nasmijavale publiku iz priče u priču.

Pored svih koncertnih dešavanja u Banjaluci, voljela bih da je više nastupa naših mladih muzičara, koji bi nas inspirisali na drugačiji način. Naše mlade snage su svježe i mnogo obećavaju. Uvijek je divno slušati Jovanu Raljić, Mariju Šestić, kao i glumicu Slađanu Zrnić i "Combine Quartet". Mješavina stilova koje oni izvode je predivno putovanje koje uljepšava Slađana, ali ne kao glumica, nego kao osoba čiji glas nas vodi kroz ovo putovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije