Književnost

"Kočićevo pero" pripalo Borislavu Čičovačkom

"Kočićevo pero" pripalo Borislavu Čičovačkom
"Kočićevo pero" pripalo Borislavu Čičovačkom

BANJALUKA - Nagradu "Kočićevo pero" za proljeće 2014. godine biće dodijeljena Borislavu Čičovačkom za knjigu "Raskovinik", za visoka dostignuća u savremenoj književnosti i odanost ljepoti Kočićeve misli i riječi, saopštila je Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka – Beograd.

Odluku da nagradi ovo izdanje beogradske izdavačke kuće "Arhipelag" jednoglasno je donio žiri u čijem su sastavu književnici Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković.

Predsjednik žirija, književnik Vukolić rekao je da je Borislav Čičovački svom najnovijem romanu "dao tajanstveno ime, koje asocira na folklorno pamćenje, bajku i magiju".

Prema njegovim riječima, ovo djelo je zanimljivo, bogato, punoznačno, pisano sa osjećanjem i poznavanjem smjerokaza koji trajno vode prema univerzalnim vrijednostima ljudskog postojanja.

"Siguran sam da će čitaoci ovog romana otvoriti neka do sada `zaključana vrata`, jer stiče se utisak da kraja nema i da se, obogaćeni novim saznanjima, nalazimo pred novim vratima za koja tek treba da potražimo – svoj raskovnik", naveo je Vukolić.

Nagrada "Kočićevo pero" za proljeće, koju dodjeljuje Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka – Beograd, svečano će biti uručena 7. aprila u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije