Književnost

Poklonila 200 knjiga

Poklonila 200 knjiga
Poklonila 200 knjiga

DOBOJ - Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jasna Lukić poklonila je danas Narodnoj biblioteci Doboj oko 200 naslova povodom Svjetskog dana knjige, 23. aprila.

Lukićeva je tokom posjete biblioteci navela da je riječ o privatnoj kolekciji knjiga koje su prikupljene u akciji "Knjiga za Narodnu biblioteku Doboj".

Ona je rekla da je cilj današnje akcije i da se animiraju građani i ukaže na značaj koji Narodna biblioteka ima za taj grad.

Bibliotekar Ivana Bukejlović rekla je da je Narodna biblioteka za građane Doboja danas organizovala akciju pod nazivom "Pročitaj-proskitaj do biblioteke" i besplatno učlanjenje za sve uzraste.

Bibliotekari u Gradskom parku i ostalim posjećenijim mjestima ostavljaju i dijele oko tridesetak knjiga sa porukom da tu knjigu pronalazač može, nakon što je pročita, pokloniti, zadržati ili vratiti u biblioteku.

Direktor biblioteke Slavica Gostimirović navela je da je današnja aktivnost oblik zahvalnosti donatorima i čitaocima za privrženost biblioteci nakon prošlogodišnjih poplava, tokom kojih je biblioteka pretrpjela značajnu štetu.

Ona je dodala da je izrada projektne dokumentacija za sanaciju i proširenje objekta biblioteke u završnoj fazi, te da je francuska Vlada donirala 220.000 evra a cjelokupan projekat vodi UNESKO.

Narodna biblioteka Doboj ima više od 3.500 članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije