Književnost

Popov: Ja sam usamljen starac i duboko sam postiđen

Popov: Ja sam usamljen starac i duboko sam postiđen
Popov: Ja sam usamljen starac i duboko sam postiđen

BEOGRAD - Književnik i novinar Raša Popov izjavio je danas da su ga ispred njegovog doma napala tri maloljetna prestupnika sa ciljem da ga opljačkaju i provale u njegov stan i da je tom prilikom imao sreće, jer nije pretučen, ali da se osjeća duboko postiđeno.

Popov, koji ima 81 godinu, rekao je da se napad dogodio nedavno, "prvog dana Sajma knjiga" i da su ti maloljetni prestupnici nastupili kao organizovana banda i opkolili ga "kao tri vučjaka nekog zeca".

On je u Jutarnjem programu TV Pink posvjedočio da od trojice maloljetnika dvojica imaju po 10, a da ga je jedan uzrasta 11 godina, gurao ka liftu i da su ga pitali i "koliko je sati", da bi vidjeli kakav ima sat.

Poznati književnik i novinar i pisac za djecu je ukazao da su to pljačkaši, jer su, nakon što im je dao metalni sitan novac, zatražili papirni novac.

Popov je objasnio da je potom uspio da se liftom popene na peti sprat, gdje stanuje, ali da su oni pojurili stepenicama za liftom.

Prema riječima Popova, došli su i do njegovih vrata i čak su, kada je ušao u kuću i u posljednjem trenutku zaključao vrata, zvonili i pokušavali da ga zastraše.

Popov je rekao da otada tri sedmice nije vidio te romske diečake, koji su ga napali, podsjetivši da je bilo još napada i na druge starice i starce i da su "napali jednu šlogiranu ženu, prije dve godine i strgli joj lančić sa vrata".

"Ja sam uplašen, ja sam usamljen starac i duboko sam postiđen, jer ne želim nikome zlo, a doživeo sam da me gone kao zver", istakao je Popov.

Popov je rekao da je pozvao policiju, koja je okončala taj slučaj i naveli da su ti maloljetnici izvršili više od 300 napada i dodao da je zadovoljan podrškom policije.                  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije