Književnost

Štand RS izuzetno posjećen

Štand RS izuzetno posjećen
Štand RS izuzetno posjećen

Štand Republike Srpske izuzetno je posjećen, a to je znak da ono što radimo zavređuje pažnju. Broj prisutnih na promocijama daje nam podstrek da ubuduće radimo još kvalitetnije i u većem obimu, izjavio je Mlađen Cicović, direktor Predstavništva RS u Srbiji.

Kaže da su nakon svečanog otvaranja održane brojne promocije djela, među kojima je "Poezija" Branka Čučka, u izdanju Narodne biblioteke "Branko Čučak" iz Han Pijeska, koju je priredio profesor doktor Branko Brđanin Bajović, kao i promocija ekskluzivnih izdanja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Do 2. novembra, do kada sajam traje, na štandu RS biće održane 73 različite promocije, na kojima će učestvovati 33 izdavača, a sve to će se desiti u prostoru koji je uređen kao "Bašta sljezove boje".

"Već tradicionalno je postalo da četvrtkom uveče na našem štandu bude održano književno veče pjesnika iz Srbije i Republike Srpske, ovaj put, naravno, govoriće Branku Ćopiću u čast", kazao je Cicović i dodao da su gotovo svi promoteri iz RS, ali da će na štandu biti prostora i za goste.

Među njima je i Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, koji će promovisati knjigu "Fajront u Sarajevu".

Podsjećamo, na 59. međunarodnom sajamu knjige u Beogradu predstaviće se oko 500 izlagača, od toga 72 iz inostranstva. Zemlja počasni gost je Kina, a cijena ulaznice na sajam iznosi oko dva evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije