Književnost

Zavod za udžbenike najbolji

Zavod za udžbenike najbolji
Zavod za udžbenike najbolji

BEOGRAD - Nagrada za najboljeg izdavača 2014. na beogradskom sajmu knjige pripala je Zavodu za udžbenike iz Beograda, jednoglasno je odlučio petočlani žiri.

U sali "Slobodan Selenić" beogradskog sajma danas su saopštena imena dobitnika i ostalih sajamskih nagrada - za izdavački poduhvat godine i za dečju knjigu godine.

Prema ocjeni žirija, Zavod je izdavačka kuća koja već decenijama u skladu sa svojim imenom, društvenim zadatkom i respektabilnom tradicijom doprinosi na najbolji mogući način izdavačkoj produkciji srpskog duhovnog prostora.

"U protekloj izdavačkoj godini Zavod je, pored otežanih uslova i smanjene produkcije, objavio niz značajnih djela, koja su ga kandidovala za ovo priznanje", ocijenio je žiri i naveo da se to odnosi na Rečnik pojmova likovnih umetnosti i arhitekture, objavljen u suizdavaštvu sa SANU, čiji je glavni urednik akademik Milan Lojanica.

Nagrada za izdavački poduhvat godine pripala je "Prometeju" i RTS za ediciju "Srbija 1914 - 1918". Nagrada za najbolju dečju knjigu pripala je ediciji "Deca čitaju srpsku istoriju", u izdanju "Pčelice" iz Čačka.

Specijalno priznanje u 2014. žiri je dodijelio za peto kolo edicije "Deset vekova srpske književnosti" Izdavačkog centra Matice srpske u Novom Sadu.

Univerzitet u Banjaluci na sajmu

Univerzitet u Banjaluci predstaviće svoju izdavačku djelatnost na 59. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Neka od najnovijih univerzitetskih izdanja izložena su na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, gdje će danas u 11.45 biti upriličena i promocija njihove izdavačke djelatnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije