Muzika

Banjalučki bendovi sviraju uz regionalne zvijezde

Banjalučki bendovi sviraju uz regionalne zvijezde
Banjalučki bendovi sviraju uz regionalne zvijezde

Banjalučki bendovi "Shanghai Street Fight" i "Alexandria" nastupiće kao predgrupa Edi Maajki, Darku Rundeku i "Cargo Triju" te "Hladnom pivu", koji će svirati na događaju "Živjeti slobodno" 9. maja u vodenom parku "Aquana" u Banjaluci.

Ovi muzičari dio su događaja koji Unija studenata RS organizuje povodom obilježavanja Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom.

Dva sastava iz grada na Vrbasu, koja će imati priliku da sviraju s regionalno popularnim imenima, su mladi autorski bendovi koji su već poznati domaćoj publici i čije su pjesme već pronašle put do ljubitelja dobrog zvuka.

"Shanghai Street Fight" je sastav koji je zahvaljujući neobičnim tekstovima, ali i načinu izvođenja, postao prava atrakcija, nastao je 2011. godine, a sastavljen je od pojedinaca različitih profesija, ukusa, godišta i temperamenata, koji u jednoj razumnoj i logičnoj kombinaciji ne bi trebalo da budu dio iste grupe, ali ipak jako dobro funkcionišu.

Sastav "Alexandria" dosad je snimio i izdao dva studijska albuma pod nazivom "Aktivni radio materijal" i "Pro Bono", te maxi single (EP) "2170". Bend je nastupao na mnogim festivalima, a najznačajniji su "Exit" u Novom Sadu, Sarajevo film festival, te kao predgrupa svjetskim zvijezdama - bendu "Franz Ferdinand" u Banjaluci.

Kako su naveli organizatori događaj "Živjeti slobodno", i ove godine se organizuje s ciljem da se kod mladih ljudi razvije svijest o značaju i važnosti antifašizma u današnje vrijeme.

Cijena ulaznica u pretprodaji je šest KM, a na dan koncerata biće 10 KM. Prodajna mjesta su Klub studenata Banjaluka, kafe-bar "Šestica" i "Pekam pab".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije