Muzika

"Daily Mail": Najisplativiji provod na "Exitu"

"Daily Mail": Najisplativiji provod na "Exitu"
"Daily Mail": Najisplativiji provod na "Exitu"

NOVI SAD - Da su Srbi majstori za provod, festivale, organizaciju i muziku, govori i britanski "Daily Mail", u tekstu koji tvrdi da "Exit" festival nudi najbolji provod po najpristupačnijim cijenama, kada se uzmu u obzir ulaznice, smještaj, hrana i piće.

Britanski "Daily Mail" je u analizi cijena na svjetskim muzičkim festivalima, srpski festival "Exit" ocijenio kao najisplativiji.

Na listi koju je sastavio nalaze se i festival "Koačela" u Kaliforniji, "Tumoroulend" u Belgili i "Glastonberi" u Engleskoj.

Kao prvi, pominje se "Koačela", koji se održava u Kaliforniji, za koji posjetioci moraju da izdvoje oko 260 evra za ulaz, hranu i piće. Svjetski top modeli posjećuju upravo ovaj festival, ali stručnjaci napominju da se na "Exitu" za oko 125 evra po danu stranac može provesti mnogo bolje.

Dok je na "Koačeli" pivo oko osam evra, a obrok 14, na "Exitu" je hrana oko četiri evra, a pivo 2,5, navodi "Daily Mail", prenosi Blic.

"Kao centar britanske kulture 'Glastonberi', ostaje najznačajniji muzički događaj. Ipak, priuštiti kartu za njega bude uvijek jako teško, jer je skup. Britanci koji žele da dobiju najbolju vrijednost festivala za ono što on pruža, treba da se ugledaju na Srbiju, gdje se organizuje 'Exit', najpristupačniji festival, gdje za mnogo manje novca možete uživati u super klopi, piću, ali i dobroj muzici kao što je 'Prodiži'. Ispada da je mnogo bolje putovati po Evropi i ići na festivale, nego ostati u rodnoj zemlji", kaže Simon Filips, ispred kompanije "No.1 Currency", koja je sprovela ovu analizu za "Daily Mail".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije