Muzika

Euforija pred izvođenje "Rok simfonije"

Euforija pred izvođenje  "Rok simfonije"
Euforija pred izvođenje "Rok simfonije"

Dva dana pred premijerno izvođenje "Rok simfonije" u Banjaluci ispunjeni su svi uslovi da ovaj projekat muzikom oživi Koncertnu dvoranu Kulturnog centra Banski dvor, a posjetioce obraduje lijepim notama i kvalitetnim zvukom.

Izvođači priznaju da među njima trenutno vlada velika euforija pred nastup, a Dragan Moconja, idejni tvorac ovog projekta, napominje da su na njihovo veliko iznenađenje sve pozivnice podijeljene u rekordnom roku, što je sasvim dovoljan dokaz kakvo interesovanje vlada.

"Jako sam zadovoljan kako smo iznijeli cijelu ovu priču, a nadam se i da će publika koja bude došla u subotu i nedjelju podjednako biti zadovoljna. Probe su bile dosta naporne, vježbali smo i po šest sati dnevno. Trebalo je agresivni i glasni zvuk mog benda 'Tupas mene' prilagoditi izvođenju uz orkestar, ali smatram da smo napravili pravi posao", naveo je Moconja.

Pored članova sastava "Tupas mene", koji čine okosnicu ove muzičke priče, tu su i studenti Muzičke akademije umjetnosti RS, profesori i učenici Srednje muzičke škole "Vlado Milošević" te vokalni izvođači iz grupa "Bandendon Square", "Acoben Electric", "Lady D", "Vanja the Frog" i "Brutal Protest", te pijanista Zlatan Mitrić. Simfonija će nastupiti pod dirigentskom palicom Branke Radošević-Mitrović.

"Rok simfonija" je muzički projekat zamišljen kao spoj modernog i klasičnog. Projekat je pokrenut prije pola godine, a cijeli rad je zasnovan na entuzijazmu i ljubavi prema muzici.

Repertoar će činiti bezvremenski hitovi koji su obilježili prošli vijek, kao i neke pjesme koje će obilježiti ovaj. Kroz zvukove klasične muzike biće izvedene numere Majkla Džeksona, ali i bendova "Guns and Roses", "Metallica", "Queen"…

Ovaj muzički spektakl biće izveden u Banskom dvoru u subotu i nedjelju, s početkom u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije