Muzika

Exit i Sea dance među najboljim evropskim festivalima

Exit i Sea dance među najboljim evropskim festivalima
Exit i Sea dance među najboljim evropskim festivalima

NOVI SAD - U žestokoj konkurenciji festivala, koji su ove godine bili nominovani u najvažnijoj kategoriji najvećih evropskih festivala (Best Major European Festivals), a na osnovu glasova preko 1,2 miliona ljudi iz cijelog svijeta, EXIT se, kako je danas objavljeno iz Evropskih festivalskih nagrada, ponovo našao na listi 12 najboljih, u društvu najvažnijih evropskih manifestacija kao što su danski Roskilde, belgijski Tomorrowland, mađarski Sziget i njemački Rock am Ring.

EXIT je ove godine, sedmi put po redu, nominovan u kategoriji najboljih velikih evropskih festivala na evropskom festivalskom takmičenju "European Festival Awards" nakon što je prošle godine ovu titulu i osvojio i to u konkurenciji od više od 360 festivala iz 34 zemlje.

I Sea Dance je očigledno osvojio srca publike, jer je nakon nominacija u čak dvije kategorije - za Najbolji novi festival (Best New Festival) i za Najbolji festival srednje veličine (Best Medium Size Festival) izabran u finale u obe kategorije.

Ove godine glasalo je rekordnih 1.200.000 ljubitelja festivala iz cijelog svijeta, što je dvostruko više nego prethodne godine.

Oba festivala u okviru EXIT Avanture ušla su tako u trku za prestižne festivalske titule. Pobjednici, koje bira publika iz cijele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, biće proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu,  u Holandiji, 14. januara 2015.

Jedan od umjetnika koji će obilježiti ovu ceremoniju je Stromae, koji je ušao u finale u čak tri kategorije na Evropskim festivalskim nagradama - za najboljeg hedlajnera, najboljeg novog izvođača i festivalsku himnu godine.  

U uži izbor najboljih hedlajnera (Best Headliner) po izboru publike na Evropskim festivalskim nagradama, pored Stromae, ušli su i Queens of The Stone Age.

Među najboljih deset novih izvođača (Newcomer Of The Year) izabrani su Stromae, Mighty Oaks, kao i Birth of Joy, koji su nastupili na ovogodišnjem EXIT festivalu, dok je u trci za festivalsku himnu godine (Festival Anthem of the Year) Stromae sa svojim hitom "Papaoutai".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije