Muzika

"Grmljavina" za 20.000 ljudi

"Grmljavina" za 20.000 ljudi
"Grmljavina" za 20.000 ljudi

BEOGRAD - Čuveni britanski sastav "Iron Maiden" upriličio je ljubiteljima metal muzike pravi koncertni praznik za uši u utorak veče u okviru "Maiden England" turneje na donjem Kalemegdanu u Beogradu.

Već od ranih popodnevnih časova centar grada je bio okupiran fanovima u majicama "Čelične djevice", koji su nestrpljivo čekali da spektakl otpočne.

Prije popularnog "Maidena" nastupila je grupa "Ghost", a akrobatski pilot Vladimir Bulat iz Beograda, član Aero-kluba "Falcons" iz Zrenjanina, izveo je posebnu akrobatsku tačku.

Koncert je počeo tačno u 21 čas, a prema slobodnim procjenama u svevremenskim hitovima grupe uživalo je nešto više od 20.000 ljudi.

Frontmen Brus Dikinson presvlačio se nekoliko puta tokom nastupa, a publika je mogla vidjeti i nekoliko verzija maskote Edija, koji je u različitim verzijama sijevao očima s bine.

"Beograde, vrišti za mene! Da vas čujem, da vidim ruke gore", komandovao je Dikinson, a hiljade ljudi na Kalemegdanu su ga slušale bez pogovora.

Tačno sat i po vremena uz jedan bis, Dikinson i ekipa su numerama "Seventh Son of a Seventh Son", "Aces High", "The Evil That Men Do", "Fear Of The Dark", "Iron Maiden", "Wasted Years" držali posjetioce na nogama, ne dozvoljavajući im da predahnu.

Nastup je svojstveno njima obilovao vatrenim efektima, a sa pozornice su još "grmjele" i "Moonchild", "The Prisoner", "The Trooper", "Number of the Beast", "Run to the Hills", da bi posjetioci prezadovoljni otišli kućama.

Turneja u okviru koje su svirali u Beogradu je, prema standardima benda, prilično kratka. "Maiden England 2014" je zapravo produžetak prošlogodišnje turneje, odnosno obilazak mjesta na koja fizički nije bilo šanse da stignu prošle godine, a traje od kraja maja do početka jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije