Muzika

Izbor pjesme slatka muka

Izbor pjesme slatka muka
Izbor pjesme slatka muka

Adis Škaljo, mladi pop pjevač iz Zenice, koji je sa svojim bendom "Puls bend" već snimio nekoliko pjesama, jedan je od talentovanijih učesnika šoua "Zvijezda možeš biti ti" televizije "Hayat".

Iako skroman po prirodi, već je osvojio srce brojne publike, ali i stručnog žirija, u kojem je i poznata bh. pjevačica Hanka Paldum, tako da iz sedmice u sedmicu dobija čiste desetke.

Kao motiv za prijavu u šou Adis navodi želju da se još više afirmiše, ali i da ponovo pridobije publiku.

"S obzirom na to da me životni put prije nepune dvije godine odveo u pravcu Austrije, tačnije Beča, gdje sam sve češće nastupao i samim tim pomalo zapostavio do tada veoma česte nastupe u BiH, prvobitni motiv bio je lična promocija u smislu da bi nastupi ove vrste mogli biti dobar saveznik u 'borbi protiv

zaborava' od strane dotadašnje publike. Kako je i naš prvi singl 'Klasje' izašao pod markicom 'Hayat produkcije', izbor je bio jasan. U šouu sam vidio odličnu priliku, koja mi, uz veliko zalaganje, može donijeti napredak u mojoj muzičkoj karijeri. Dosad se nisam pokajao i sve to nekako ide željenim tokom", kaže on.

Ističe da još nikoga od učesnika ne smatra konkurencijom, jer su na početku i jer se lijepo slažu i druže.

"Svakako da ima dosta dobrih vokala koji su vrijedni pažnje i koje bih mogao nazvati konkurencijom", priznaje talentovani pjevač. Dodaje da mu je izbor pjesme uvijek slatka muka.

"Obično sam odaberem nekoliko pjesama, a onda uz konsultaciju s prijateljima napravim uži izbor. Dosad nismo kiksali, pa se nadam da će tako i ostati", navodi Škaljo.

Objašnjava da na sceni nastoji da pjesmu otpjeva na svoj način, ali da ipak zadrži njenu specifičnost i originalnost.

Priznaje da nije modno osviješten, te da u većini slučajeva "lutka iz izloga" presudi šta će obući za nastup. Ističe da bi lagao kada bi rekao da ne vjeruje u sebe i da se ne nada ulasku u finale takmičenja.

"U krajnjem slučaju, to i jeste razlog zbog kojeg se većina takmičara prijavljuje u ovako velika takmičenja. Mnogo faktora je tu, od onoga kako se pokažeš i kako te publika prihvati, do toga koliko se sam trudiš. Potrudit ću se da radim na tome da me vidite u finalu", poručuje on.

Škaljo, koji kaže da je prvu pjesmu otpjevao čim je progovorio, prvi scenski nastup imao je na dječjem festivalu "Djeca pjevaju hitove" 1992. godine.

"Puls bend"

"Puls bend", u kojem Adis Škaljo pjeva, osnovan je 2007. godine kao "FeedBack", te je 2009. godine nastupao u emisiji "Rat bendova".

Momci kažu da mogu svirati bilo koju vrstu muzike. Nastupali su u brojnim klubovima širom BiH, te bili prateća grupa mnogih eminentnih izvođača sa prostora bivše Jugoslavije, kao što su Dino Merlin, Toni Cetinski, Halid Bešlić, Toše Proeski, Aki Rahimovski...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije