Muzika

Joksimović: Nijanse presuđuju

Joksimović: Nijanse presuđuju
Joksimović: Nijanse presuđuju

U nedjelju naveče održana je prva epizoda faze takmičenja "Kuća sudija" regionalnog muzičkog šoua "X Factor", a takmičari iz BiH Magdalena Bogić i Amel Ćurić osigurali su svoje mjesto u finalnim epizodama.

U ovoj emisiji svoja tri štićenika izabrali su Masimo Savić i Željko Joksimović, koji su imali pomoć, Masimo Nine Badrić, a Joksimović Mirka Vukomanovića, producenta "X Factora".

U razgovoru za "Nezavisne novine" Joksimović ističe da je zadovoljan grupom kandidatkinja koju je dobio jer je bila veoma kvalitetna i nijanse su presudile pri odabiru.

"Zadovoljan sam izborom, međutim one imaju još puno da rade na sebi kako bi svi kvaliteti izašli na površinu. A još je rano da govorim o tome da li bi neka od njih mogla da pobedi, potrebno je tu puno truda i vežbanja da bi neko dokazao da ima X faktor", ističe Joksimović.

Šesnaestogodišnja učenica iz Jajca Magdalena Bogić sjajno je započela emisiju "X Factor" izvodeći pjesmu "Čuvaj moje srce" Aleksandre Radović.

Nakon otpjevane pjesme, Željko Joksimović je bio zadovoljan i rekao je Magdaleni "da".

O tome šta je bilo presudno za odabir kondidatkinja Joksimović kaže da je svaki detalj važan.

"Važan je svaki detalj - koliko vežbaju, da li čuvaju glas, kakav performans imaju... Sve to je veoma važno, jer nama treba kompletna ličnost, neko ko ima taj X faktor", navodi Joksimović.

On je naveo i nekoliko savjeta koje bi njegove štićenice trebalo da poštuju ukoliko žele daleko da doguraju.

"Treba pre svega da budu svesne da je ovo tek početak i da onda, kada pomisle da su izvele pesmu savršeno, treba da zapnu i daju svoj maksimum. Svakodnevno uvežbavanje pesme, interpretiranje pred prijateljima, da se prepuste emocijama i ono najbolje će iz njih izaći", rekao je Joksimović.

On dodaje da su i kandidatkinje koje nisu prošle dalje bile jako dobre, ali, nažalost, takva su pravila, nisu sve mogle proći.

O tome šta za njega predstavlja kompletna osoba, odnosno ona koja ima X faktor, Joksimović ističe da je to prije svega  osoba zbog koje zastanete dok mijenjate kanale.

"X faktor ima osoba koja vam privuče pažnju, zbog koje zastanete kada menjate kanale, dopadala se vama ili ne. Dakle, pored glasa jako je važna harizma, interpretacija, sveobuhvatni utisak koji ostavlja na gledaoce i slušaoce", kaže Joksimović.

Joksimović, pored učešća u ovom šouu, vrijedno radi i na završavanju dugoočekivanog albuma.

"Trenutno završavam svoj dugoočekivani album. Ne znam ko je nestrpljiviji, publika ili ja. Negde krajem maja, početkom juna bi trebalo da se pojavi u prodaji", završava Joksimović.

Sljedeće nedjelje svoje štićenike će birati i druga dva člana žirija, Aleksandra Kovač, koja ima grupu mladića, i Tonči Huljić, koji ima grupe.

Povratak jednog takmičara

"Samsung" je odlučio da pruži novu šansu kandidatima koji nisu prošli dalje i jednog od njih vrati u šou. Na Facebooku pronađite "Samsung" profil i odaberite aplikaciju "Samsung Wild Card", glasajte za svog favorita i tako mu pomozite da se vrati u takmičenje. Glasanje počinje u nedjelju, 10. maja, odmah nakon završetka druge epizode "Kuće sudija" i trajaće do 17. maja,  kada će u prvoj Live emisiji voditelji objaviti ko će zahvaljujući vašim glasovima biti automatski vraćen u takmičenje kao ravnopravan borac za titulu najboljeg. Možete glasati samo jednom.

Masimovi štićenici:

Amel Ćurić

Jelena Đurić

Nikola Marjanović

Joksimovićevi štićenici:

Magdalena Bogić

Iva Ćurić

Katarina Simić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije