Muzika

Koncert u "Areni" ostvarenje sna

Koncert u "Areni" ostvarenje sna
Koncert u "Areni" ostvarenje sna

BEOGRAD - "Viva Vox", beogradski predstavnik novog pop-rok talasa u horskoj muzici, 9. maja, tačno na 10. rođendan, održaće prvi koncert u beogradskoj "Kombank areni".

Hor je za sve zaljubljenike u poseban zvuk glasovnih imitacija "muzike na struju" pripremio bogat repertoar obrada domaćih i stranih pop i rok hitova, koje, kao što je poznato, izvode bez instrumentalne pratnje.

"Koncert u 'Kombank areni' biće kruna našeg dosadašnjeg rada. Datum se jednostavno sam nametnuo, jer smo upravo 9. maja 2005. godine zvanično registrovani kao udruženje. Kako volimo da kažemo, biće to najveća rođendanska žurka ikada", rekla je za "Nezavisne" Milica Damjanović, članica hora.

Tokom prethodnih godina izdvojili su se po originalnosti i jedinstvenom repertoaru, kakav zasigurno nema nijedan hor u regionu. 

Njihova specifičnost jesu a cappella obrade pop-rok muzike, a broj pregleda na kanalu YouTube, koje je sada teško i upratiti, nevjerovatno je porastao nakon što se na istom pojavila njihova obrada numere "Du Hast" sastava "Rammstein", a potom i "Firestarter" "Prodigyja", "Simply the Best" Tine Tarner i "Queenova" "Bohemian Rapsody".

Oni koji ih dobro poznaju kažu da su članovi "Viva Voxa" uvijek nasmijani i raspjevani. Njihov jedini instrument je ljudski glas, a za njih su čak i pjesme koje naizgled djeluju nemoguće za pjevanje, naprotiv, moguće.

"Pripreme  repertoara  za koncert u 'Kombank areni' su u završnoj fazi. Već uveliko znamo koje će se numere na njemu naći. Trenutno radimo na detaljima i finesama", istakla je Damjanovićeva.

Dodala je da je "Arena" bila jedan od njihovih najvećih snova, ali da do nje nisu došli slučajno.

"Tokom ovih 10 godina vredno smo radili na tome. Prošli smo mnogo toga, nastupali u nekim od najlepših i najekskluzivnijih sala u našoj zemlji i u svetu, gradili repertoar. Nakon koncerta u 'Areni' moći ćemo da kažemo da je ostalo jako malo snova koje još nismo ispunili" , poručila  je Milica.

Ističu da pored koncerta u "Areni", na koji je usmjeren najveći dio njihove pažnje, uskoro planiraju da objave prvi studijski  album, te dodaje da često nastupaju po Srbiji i već planiraju nekoliko ljetnih turneja za ovu godinu.

Dodaje da su imali priliku da nastupaju u Banjaluci na jednoj proslavi zatvorenog tipa, te da su se zaljubili u grad na Vrbasu.

"Nadamo se da će uskoro biti prilike da se vratimo i održimo koncert za javnost", dodala je Milica.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku povodom proslave Srpske nove godine 14. januara 2013. godine, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora Srbije pred cijelim svijetom.

Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, "Viva Vox"  se pridružio listi probranih svjetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast. Na početku, hor "Viva Vox"  se bavio klasičnom muzikom i izvodio djela Mokranjca, Mocarta, Hendla... Međutim, uvijek su najviše uživali u zabavnim djelima kojima su bolje dopirali do publike. Od 2007. godine sami pišu aranžmane za pjesme grupa "Queen", ABBA i "Vampir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije