Muzika

"Letu štuke" pred publikom "bez struje"

"Letu štuke" pred publikom "bez struje"
"Letu štuke" pred publikom "bez struje"

Sarajevski rokeri "Letu štuke" uskoro kreću na turneju, prilikom koje će održati seriju akustičnih nastupa, a ovi snimci će nakon toga biti objedinjeni u jedno zasebno izdanje.

Ovim potezom bend otvara novu dimenziju u svome radu, koji će sada već čuvene hitove fanovima predstaviti u nešto drugačijim aranžmanima.

Na ovim nesvakidašnjim koncertima, koji će biti realizovani širom regiona, bend će predstaviti i specijalne goste, a prvi "unplugged" nastup sastava "Letu štuke" moći će čuti okupljeni u beogradskom klubu "Mixer House" 10. maja.

"Već dugo smo razmišljali o tome kako bi trebalo da napravimo jedan živi album, pa smo uz pomoć jednog prijatelja došli na ideju da uradimo akustični koncert, te da to snimimo i u audio i u video formatu. Kada je plan počeo da se kuje, odlučili smo da napravimo nekoliko koncerata, ali i da pozovemo goste kako bismo odsvirali što više akustičnih instrumenata, tek uz poneki električni efekat", otkriva Đani Pervan, bubnjar popularnih "Štuka".

Dodaje da je iza benda više od tri mjeseca proba za ove nasupe, a sviraće oko 25 pjesama po nastupu.

"Među njima će se, naravno, naći naše najpoznatije numere, ali ćemo odsvirati i neke nove pjesme. Na disk neće moći stati sve, dakle ne više od 14-15 pjesama, ali ukoliko bude interesa, taj drugi dio ćemo objaviti kao neki bonus ili nešto tome slično. Sve zavisi od toga kako će to na kraju ispasti", kaže Pervan.

Ističe da će koncerti biti iznenađenje za publiku, ali i za same članove benda.

"Takođe, na ljeto planiramo izbaciti jedan spot, a studijski snimci se polako prikupljaju. Ako ne bude EP krajem godine, onda ćemo vjerovatno izdati album početkom naredne godine", zaključuje Pervan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije