Muzika

Muzički dvoboj "Dubioze" i S.A.R.S-a

Muzički dvoboj "Dubioze" i S.A.R.S-a
Muzički dvoboj "Dubioze" i S.A.R.S-a

Prvi balkanski "Red Bull Soundclash", jedinstveni muzički spektakl, 20. decembra biće održan u zeničkoj Areni, a snage će odmjeriti bendovi koji važe za najpopularnije i najtraženije na našim prostorima - "Dubioza kolektiv" i S.A.R.S.

Domaćin će biti poznati bh. reper Frenkie, a muzičku podlogu i zadatke bendovima davaće DJ Soul.

"Red Bull Soundclash" je originalni koncept živog nastupa u kojem se sreću dva benda različitih profila po principu dva benda - dvije bine - jedan šou. Bendovi se nalaze na dva suprotna kraja dvorane sa publikom između. Prisutni će imati jedinstvenu priliku da čuju kako zvuče "Dubiozine" pjesme u izvođenju S.A.R.S.-a i obrnuto, kako oba benda izvode svoje i tuđe pjesme u potpuno drugačijim verzijama.

Pred njima je nekoliko rundi izazova u kojima treba da pokažu svoje umijeće, kreativnost i sposobnost improvizacije.

Organizatori najavljuju da će to biti muzička poslastica koja se ne propušta.

"Naravno, riječ je o duhovitom prijateljskom nadmetanju, a ne smrtno ozbiljnom takmičenju. Cilj je, prije svega, dobra zabava i spontana muzička saradnja", naveli su organizatori.

"Dubioza kolektiv" je krajem prošle sedmice na svojoj Facebook stranici objavila: "Rezervišite svoje vrijeme i mjesto za 20.12. Arena Zenica", da bi kasnije to uradio i beogradski S.A.R.S.

Poslije njih tuzlanski reper Frenkie je na svom profilu napisao: "Kad mogu 'Dubioza' i S.A.R.S. - mogu i ja. Vidimo se u Areni". Nije poznato hoće li im se, do zakazanog termina, pridružiti još neko.

"Soundclash" ili "sukob zvuka" su jedinstveni muzički spektakli, a jedan sličan nedavno je "Red Bull" organizovao u Londonu, pod istim nazivom. Zenica i Arena su odabrani za regionalni događaj pod istim nazivom zbog tehničkih uslova u samoj dvorani, ali i geografskih prednosti središta regiona. Karte su u prodaji i do 10. decembra koštaju 10 KM, a od 11. do 20. biće skuplje za pet KM.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije