Muzika

Na Egzitu za četiri dana više od 185.000 posjetilaca

Na Egzitu za četiri dana više od 185.000 posjetilaca
Na Egzitu za četiri dana više od 185.000 posjetilaca

NOVI SAD - Ovogodišnji Egzit festival, koji je jutros završen na Petrovaradinskoj tvrđavi, za sva četiri dana održavanja posjetilo je više od 185.000 posjetilaca, saopštio je Ezgit tim.

Brojna publika imala je priliku da na dvadesetak bina, raspoređenih širom Petrovaradinske tvrđave, vidi više od 400 izvođača iz cijelog svijeta.

Egzit kamp ove godine primio je nešto više od 4.500 "stanara" od kojih su najbrojniji bili posjetioci iz zemalja regiona, ali već po tradiciji veliki broj "egzitaša" bio je  iz Velike Britanije i Holandije.

Bez obzira na tako veliku posjetu Zavod za hitnu pomoć nije imao ozbiljnije intervencije i uglavnom se radilo o lakšim povredama ekstremiteta, glavoboljama i stomačnim problemima.

"Verovatno zbog premora, tokom poslednje noći, najviše intervencija imali smo zbog glavobolja, kao i ogrebotine i uganuća ektremiteta. Sve intervencije smo izvršavali na licu mesta, a samo smo u četiri slučaja pacijente upućivali na dalji tretman u Urgentni centar, a i tada se nije radilo o nekim ozbiljnim povredama već o ušivanju što nismo mogli da učinimo na licu mesta", rekla je Tanjugu portparol Zavoda za hitnu pomoć zadužena za Egzit Mirjana Bursać.

Ona je dodala da ekipe Hitne pomoći i dalje dežuraju u Egzit kampu koji se sutra zatvara.

Muzička žurka sa Petrovaradinske tvrđave seli se na plažu Jaz u Budvi, gdje će od 15. do 17. jula biti održan "See dance festival" na kome će, na pet festivalskih bina, nastupiti više od 120 izvođača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije