Muzika

Najbolje ostvarenje pod palicom Zemunca

Najbolje ostvarenje pod palicom Zemunca
Najbolje ostvarenje pod palicom Zemunca

Kao što je bilo i očekivano, priznanje "Tony" za najbolji američki pozorišni mjuzikl osvojila je crnohumorna komedija "A Gentleman's Guide to Love & Murder" Roberta Fridmana i Stivena Lutvaka.

Ovo priznanje ponijelo je ukupno pet "Tony" nagrada, a jedna od njih je i za najboljeg umjetničkog direktora, odnosno za Darka Trešnjaka, rođenog u Zemunu u Srbiji, a koji već duži niz godina živi i stvara u SAD.

Ceremonija 68. dodjele ovih priznanja održana je u nedjelju naveče na Brodveju, a ista je protekla u znaku plesa u krilu, suza, ali i nagrada koje su završile u rukama onih za koje se već ranije očekivalo da će ih dobiti.

Glumica Odra Mekdonalds uzela je priznanje "Tony" za najbolju žensku ulogu za portret Bili Holidej u ostvarenju "Lady Day at Emerson's Bar and Grill". Osvojivši ovo priznanje ona je ušla u istoriju kao glumica koja je osvojila najviše "Tony" priznanja -  čak njih šest.

Mekdonaldsova pjeva, glumi, napravi šou svaki put kada osvoji ovo priznanje i osvaja ih konstantno.

Zvijezda serije "Breaking Bad", glumac Brajan Krenston, nastavlja oduševljavati pa je tako dobio "Tonyja" za najbolju glavnu mušku ulogu Lindona Džonsona u predstavi "All the Way".

Krenston je tako pobijedio Semjuela Barneta, Krisa O'Douda, Marka Rilansea i Tonija Šaluba.

Džesi Miler najbolja je glumica u mjuziklu, a ovo priznanje joj je pripalo za naslovnu ulogu u ostvarenju "Beautiful" i rolu Karol King.

Nil Patrik Haris ponio je "Tonyja" za najboljeg glumca u ostvarenju "Hedwig and the Angry Inch" za ulogu transseksualca Hansela iz istočne Njemačke koji se zaljubio u američkog vojnika i želi s njim otići u Ameriku.

Slavni glumac Hju Džekmen vodio je ovogodišnju dodjelu nagrada "Tony", a nikako nije propuštao priliku da se i sam dobro zabavi, te je sve vrijeme plesao uz one iz mjuzikla. "Tonyja" za najbolji komad dobio je onaj Roberta Šenkana "All The Way".

Ni govori nagrađenih nisu prošli bez manjih nezgoda, koje su s druge strane izazvale smijeh i aplauze publike.

Jedan od rijetkih holivudskih glumaca kojem je pripalo ovo priznanje Brajan Krenston izgledao je počastvovan što je dobio nagradu, te je pripremajući se za svoj govor samo uspio da izgovori "O moj bože", "Oh, bože " i " Oh, gospode".

Autor najboljeg komada Šankan vratio se malo unazad, te je pričao kako je njegova posljednja nominacija za ovu  nagradu bila 1994. godine za "The Kentucky Cycle". Dodjeli su, između ostalih, prisustvovali Orlando Blum, Danijel Redklif, Sting, Itan Hok, Lusi Li, Emi Rosum...

Nasmijane glumice, sjajne toalete i odlična atmosfera obilježili su ovaj događaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije