Muzika

Nezaboravna svirka u prepunoj dvorani Državnog kremaljskog dvorca

Nezaboravna svirka u prepunoj dvorani Državnog kremaljskog dvorca
Nezaboravna svirka u prepunoj dvorani Državnog kremaljskog dvorca

MOSKVA - Slavni srpski režiser Emir Kusturica i "No smoking orkestra" priredili su večeras Moskovljanima nezaboravnu svirku u velikoj koncertnoj dvorani Državnog kremaljskog dvorca.

Kusturica i njegovi muzičari nastupili su kao glavna grupa na velikom koncertu pod nazivom Festival balkanske muzike, a predgrupe su bili Goran Bregović i njegov "Orkestar za svadbe i sahrane" i Sanja Ilić i "Balkanika", pišu Elektronske novine Andrićevog instituta "Iskra".

U Velikoj sali Državnog kremaljskog dvorca, najprestižnijoj koncertnoj dvorani u cijeloj Rusiji koja je večeras bila krcata, Kusturica i "No smoking orkestra" svirali su najpoznatije hitove iz duge istorije benda, a više puta cijelu dvoranu dizali na noge.

Koncert je trajao više od dva časa, a najavljivan je danima kao jedinstveni muzički događaj, "pravi balkanski maraton neobuzdane zabave, more pozitivne energije".

Najskuplje karte u parteru, blizu bine, koštale su oko 300 evra.

Kusturica, stari gost i znanac Moskovljana, u ruskoj prijestonici predstavljen je pred koncert kao dobitnik više od dvadeset prestižnih filmskih nagrada, kao laureat Kana, Venecije, Berlina, uz naznaku da njegova muzička aktivnost nije tek puki hobi, da su on i "No smoking orkestra" snimili 12 albuma, da iz godine u godinu putuju planetom i da su svuda rado viđeni gosti, piše "Iskra".

Poslije Moskve, Kusturica i njegovi muzičari, u narednih šest dana nastupiće u Sankt Peterburgu, Rigi u Viljnusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije