Muzika

Obezbijeđena sredstva za ljetni muzički kamp

Obezbijeđena sredstva za ljetni muzički kamp
Obezbijeđena sredstva za ljetni muzički kamp

MOSTAR - Mostar Rock Shool je danas potpisala ugovor sa Ambasadom Njemačke u BiH o finansijskoj podršci u visini od 24.835 evra.

Mostar Rock School djeluje u prostorijama Muzičkog centra "Pavarotti" u Mostaru, gdje nudi muzičko obrazovanje za mlade kroz individualne časove na dnevnoj bazi, kao i programe kombinovanih časova i session bendova koji rade na zadatim muzičkim temama.

Škola organizuje radionice sa gostujućim poznatim ličnostima iz muzičkog svijeta, koncerte i snimanja za istaknute bendove i session formacije, predavanja na teme iz muzičke industrije, poslovanja i teorije.

Ambasada Republike Njemačke, koja je i ranije podržala Mostar Rock School, obezbjedila je sredstva za realizaciju projekta "Summer Rock School" - ljetnog muzičkog kampa koji će se održati na Boračkom jezeru u drugoj polovini avgusta.

Šezdeset mladih muzičara i predavača će kroz period od 7 dana zajednički stvarati, kreirati bendove, prisustvovati master class radionicama, družiti se i učiti muziciranju, te na kraju koncertom prezentovati timski rad i novoostvarene suradnje. Stvaralaštvo ovih mladih ljudi će se poslije kampa snimiti u Recording studiu MC Pavarotti, dok će 10 najistaknutijih dobiti priliku da budu dio projekta razmjene sa Popakademie u Beču.

Rock škola Mostar upravo je i nastala kao rezultat saradnje mladih iz Mostara, nakon ljetnog muzičkog kampa održanog u Skoplju 2012.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije