Muzika

Postojaće samo jedan primjerak novog albuma "Wu-Tang Clana"

Postojaće samo jedan primjerak novog albuma "Wu-Tang Clana"
Postojaće samo jedan primjerak novog albuma "Wu-Tang Clana"

Iako legendarni američki reperi "Wu-Tang Clan" objavljuju novi album "A Better Tomorrow" ove godine, daleko više pažnje privlači njihova ploča "The Wu - Once Upon a Time in Shaolin", koja će biti odštampana u jednom jedinom primjerku, a za to julsko izdanje im je, zasada, ponuđeno nevjerovatnih pet miliona dolara.

Album je sačinjen od 31 pjesme koje nikada nisu vidjele svjetlo dana.

Kada je grupa najavila dvostruko izdanje, reper RZA je uporedio njegovu rijetkost sa "žezlom egipatskog faraona". Shodno tome, kazao je i da je sastav dobio višemilionske ponude za njega.

"Ponude su dostigle dva miliona, a zatim je neko prekjuče ponudio pet miliona. Dobijam jako mnogo mejlova, neke od ljudi koje poznajem, neke od onih koje ne znam, a takođe ih šalju i drugim članovima benda", ističe RZA.

Zasad, ovo je najveća ponuda, a RZA je ocijenio da je cijela akcija u vezi s prodajom "albuma-relikvije" zaista pozitivno iznenađenje.

"Ne znam kako to da ocijenim, ali u svakom slučaju daje nam ideju da smo shvaćeni od strane nekih ljudi. Postoje moji dobri ortaci koji su visoko rangirani u filmskom poslu i u muzičkoj industriji, koji su mi poslali poruke odoboravanja, a to dovoljno govori", kaže reper.

Ipak, prije nego što materijal nađe svoj put do konačnog vlasnika i fana, album će malo putovati. Naime, "Wu-Tang Clan" planiraju da ovo izdanje, koje su tajno snimali čak šest godina, promovišu u muzejima, galerijama i drugim prostorima. Caka je u tome što će publika koja želi da čuje ove dragocjene numere, nositi posebne slušalice, kako bi bila izbjegnuta piraterija bilo kakve vrste.

"Glavna tema je da muzika bude prihvaćena i poštovana kao umjetnost, te takođe bude tretirana kao takva. Ako je nešto raritet, onda je raritet. Ne možeš dobiti još jedan primjerak toga", zaključio je RZA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije