Muzika

Promocija spota i mini-koncert "Ive"

Promocija spota i mini-koncert "Ive"
Promocija spota i mini-koncert "Ive"

Novi video-spot muzičkog etno sastava "Iva" iz Doboja za pjesmu "Snijeg pade" predstavljen je premijerno u srijedu naveče u banjalučkom "Mac Tire pabu", a tom prilikom članovi grupe su održali i mini-koncert.

Muzički video, kojim "Iva" obilježava deceniju postojanja, urađen je u koprodukciji Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) i Akademije umjetnosti u Banjaluci, a u režiji Darija Đukanovića, studenta ove obrazovne ustanove.

"Za spot smo uzeli motiv same pesme, a to je da nešto dolazi kad mu nije vreme. Spot je, zapravo, urađen više filmski, a ne komercijalno i u svrhu promovisanja ansambla, kako se obično radi, već radi jedne univerzalne priče koja govori šta sa sobom nosi rat. I to ne samo rat, već i socijalna priča, prisutna u našem regionu i kako na kraju ljubavi imaju problema u periodu tokom rata, ali i pre, kao i u postratnom periodu", kazao je Saša Pavlović, umjetnički rukovodilac etno grupe "Iva".

Naglasio je da je za kraj namjerno ostavljeno pitanje gledaocima da li se vojnik iz spota vratio svojoj ljubavi ili ne.

"Takođe, imamo i motiv huligana, koji maltretira nekoga ko moli, što se i danas može videti na ulici. Izgubilo nam se milosrđe i dobrota", dodaje Pavlović.

Maja Tatić, urednica Muzičke produkcije RTRS, kazala je da RTRS grupu "Iva" prati i podržava od početka jer je njihov prvi album izašao upravo u njihovoj produkciji, a ovo je već drugi spot rađen u koprodukciji s Akademijom umjetnosti.

"To je i neki naš cilj: da kombinujemo mogućnosti Javnog servisa sa mladim talentima", istakla je ona.

Drugi album etno grupe "Iva" trebalo bi da bude objavljen u oktobru, ponovo u produkciji RTRS, a imaće 11 numera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije