Muzika

Remi i Shot: Pobjegli bismo od stvarnosti, ali nas uvijek uhvati

Remi i Shot: Pobjegli bismo od stvarnosti, ali nas uvijek uhvati
Remi i Shot: Pobjegli bismo od stvarnosti, ali nas uvijek uhvati

Hrvatski bend "Elemental" nastupiće 25. aprila u banjalučkom Klubu studenata.

Ovo je bend čija se muzička baza nalazi u rep muzici, ali teško bi ga bilo svesti samo na jedan muzički žanr. U njihovoj šarenoj muzičkoj viziji mogu se naći tragovi različitih žanrova, što ih čini jedinstvenim i originalnim.

Nikad nisu bili bend koji je svoju muziku smatrao proizvodom, nego umjetničkim izražajem, a njihov iskren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji. O predstojećem nastupu u Banjaluci, planovima i novom singlu za "Nezavisne" odgovaraju vokali Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot.

NN: Nastupićete 25. aprila u banjalučkom Klubu studenata. Šta publika može da očekuje od nastupa?

REMI: Jedva čekamo. Imamo super odnos s banjalučkom publikom pa se nadamo da će nas dočekati raširenih ruku, kao što je uvijek bilo do sada. Ono što sigurno znam, a što se tiče set-liste, svirat ćemo presjek pjesama od prvog do šestog albuma, ali i novu pjesmu "Goli i bosi". Ako bude super atmosfera, možda se zalomi i još koja nova. Sad smo totalno uronjeni u novi materijal, pa eto, tko zna.

NN: Novi singl "Goli i bosi" se uveliko vrti. Kada možemo da očekujemo album?

SHOT: Ne žurimo previše s albumom, ali pretpostavljamo da bi krajem godine on trebalo ugledati vas, a i vi njega. Za sada su tu "Goli i bosi", dok su druge pjesme još u fazi probe ili studija. Kada osjetimo da smo zaokružili cjelinu i da odabrane pjesme možemo prozvati albumom, onda to ide van. Zato smo za sada tek u nekoj otprilike procjeni da bi to moglo biti krajem godine.

NN: Ostajete li dosljedni "društveno odgovornim temama" i na novim pjesmama?

REMI: Apsolutno. Mislim da od toga ne možemo pobjeći. Premda mi se čini da bih nekada najradije pobjegla od te naše stvarnosti, ona nas uvijek nekako uhvati. Mislim da je nužno progovarati o takvim temama jer imamo mogućnost da se naš glas daleko čuje, smatram to, na neki način, i svojom odgovornošću, kao građanina. Nove pjesme su pisane iz neke nove perspektive, možda malo udaljenije od soc-realizma koji nam je do sada bio najbliži, ali o tom potom, kad izađe novi album.

NN: Koji trenutak karijere "Elementala" biste označili kao najvažniji?

SHOT: Ma nemoguće je reći taj jedan trenutak. Da li je to trenutak kada smo osnovali bend, ili onda kada smo imali prvi proboj na radio-stanice s pjesmom "Romantika", ili prvi koncert koji smo odsvirali... Tko to zna!

NN: Sarađujete i sa Sanelom Halilović. Kako je došlo do ove saradnje?

REMI: Sassja me kontaktirala preko maila, dogovorile smo tematiku koja nas obje zanima i ostalo se dogodilo vrlo jednostavno i spontano. Snimale smo u Zagrebu, i zapravo me fascinirala s kakvom je lakoćom odradila pjesmu! Mislim da ju čekaju divne stvari u budućnosti, s obzirom na to da joj album zvuči nevjerojatno svježe.

NN: Najavljeni ste i kao gost "OK festa" na Tjentištu. Šta možete da poručite mladima koji dolaze na ovaj festival?

SHOT: Svi festivali koji se održavaju u parkovima prirode ili nekim zabačenim divljinama neokaljanim industrijom, automobilima i asfaltom su posebni. Željeli bismo da što više ljudi dođe tamo, da se zabave, da se izbiju iz svojih asfaltiranih svakodnevica, da napune svoje baterije u prirodi. To je nužno u ovim vremenima kada postajemo ovisni o mobitelima i robovi poslova koji nas zatvaraju u betonska četiri zida. Bio sam već u NP "Sutjeska" i to je fascinantno mjesto. Treba tamo doći, doživjeti tu prirodu i probati zaboraviti ostatak godine. Super je!

Diskografija:

"Moj, njegov i njen svijet", 2000.

"Tempo velegrada - Demiurg", 2002.

"Male stvari", 2004.

"Pod pritiskom", 2008.

"Vertigo", 2010.

"U redu je", 2013.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije