Muzika

"Rolin Humes" iz Rijeke nastavljaju takmičenje na "Castrafonu"

"Rolin Humes" iz Rijeke nastavljaju takmičenje na "Castrafonu"
"Rolin Humes" iz Rijeke nastavljaju takmičenje na "Castrafonu"

Drugo kvalifikaciono veče muzičkog takmičenja "Castrafon" održano je u četvrtak naveče u banjalučkom klubu "Castra", a nastavak ove borbe bendova odveo je u polufinale riječke pop-rok bluzere "Rolin Humes", koji su bili bolji od domaćeg pank-rok sastava "Margine".

Pored navedenih sastava, trebalo je da svira i bend "Ako" iz Banjaluke, koji je zbog privatnih razloga bio prinuđen da otkaže nastup, te se ovog puta koncepcija da se šest četvrtaka, koliko traju kvalifikacije "Castrafona", takmiče po tri sastava, svela na suočavanje "jedan na jedan".

"Rolin Humes" tako nastavljaju put prema finalu takmičenja, čija je prva nagrada oprema u vrijednosti 1.000 KM, koju poklanja banjalučka muzička kuća ARS. Inače, domaćoj publici ovaj sastav nije bio potpuno nepoznat, jer su Riječani svirali u Banjaluci prije nešto više od dvije godine.

"Drago nam je da smo nakon nastupa na petom 'Jelen Demofestu' ponovo u Banjaluci, a još se više radujemo jer nam je uspješan prolazak kroz kvalifikacije 'Castrafona' omogućio da ponovo dođemo i nastupimo treći put", kažu momci iz sastava "Rolin Humes" i dodaju da je atmosfera bila odlična, te da su se nakon koncerata na brojnim festivalima i sami poželjeli manjih svirki.

Da su sastavima, prije svega, najvažniji dobra muzika i druženje, pokazali su momci iz sastava "Margine", koji su velikodušno izašli u susret Riječanima, te su se složili da njihovi "rivali" sviraju duže, jer su smatrali da put do Banjaluke vrijedi više od predviđenih 40 minuta.

Pored "Rolin Humes", u polufinale "Castrafona", koje će biti održano 2. odnosno 9. oktobra, plasirao se i prijedorski bend "Genetička kontrola", dok je finalno veče zakazano za 16. oktobar.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije