Muzika

Rolin Humes pobjednik Castrafona

Rolin Humes pobjednik Castrafona
Rolin Humes pobjednik Castrafona

Popularni riječki pop-rok bluzeri "Rolin Humes" pobjednici su prvog "Castrafona", regionalnog muzičkog takmičenja čije je završno veče održano u petak u banjalučkom kafe-klubu "Castra".

Pobjeda im je donijela opremu u vrijednosti 1.000 KM, koju poklanja banjalučka muzička kuća ARS.

"Drago nam je da smo nakon nastupa na petom 'Jelen Demofestu' ponovo u Banjaluci. Atmosfera na 'Castrafonu' je odlična, a nakon koncerata na brojnim festivalima i sami smo se poželjeli manjih svirki", kazali su članovi benda "Rolin Humes".

Drugo mjesto pripalo je prijedorskom sastavu "Genetička kontrola", a najviše glasova publike dobio je banjalučki bend "Shanghai Street Fight".

Sastav "Rolin Humes" dolazi iz Rijeke, iako nijedan od članova nije rođeni Riječanin. U modernom svijetu nije rijedak slučaj da se ljudi sele i pronalaze srodne duše u novim sredinama, a baš to dogodilo se i ovom četvercu koji je sreću pronašao na Kvarneru.

Karijeru su započeli kao blues session bend, ali ubrzo su shvatili da ih to ne ispunjava. Pošto su autorski bend, uspjeli su nanizati mnogo pjesama kojima je bila jasna nit vodilja - napraviti savršenu pop-rok pjesmu.

Pobjednici ovogodišnjeg "Royal Music Festa" nedavno su na svom YouTube kanalu objavili spot za numeru "Freedom" sa njihovog aktuelnog prvenca "Rolin Humes welcomes you to the Penultimate Supper 6/8".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije