Muzika

Slavni operski pjevač u ponedjeljak u Kombank areni

Slavni operski pjevač u ponedjeljak u Kombank areni
Slavni operski pjevač u ponedjeljak u Kombank areni

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da je uvjeren da će jedan od najvećih operskih pjevača današnjice Plasido Domingo, koji će 8. decembra održati koncert u srpskoj prestonici, biti "ambasador Srbije" i da će se iz Beograda ponijeti najbolje uspomene.

"Ne postoji lepši i bolji način da neko priča o vašoj zemlji, nego osoba kao što je Plasido Domingo", rekao je Mali, koji je je danas razgovarao sa Domingom.

Mali je poručio da Domingov dolazak potvrđuje da je Beograd kulturna prestonica regiona.

Ističući da je španski tenor svojim dolaskom učinio veliku stvar za Srbiju, gradonačelnik je pozvao građane da dođu na koncert u "Kombank arenu" i uživaju u spektaklu jednog od najvećih umjetnika današnjice.

Domingo je rekao da se raduje koncertu i da vjeruje da će ubrzo ponovo posjetiti Srbiju.

"Nadam se da će uskoro i Srbija biti dio naše evropske zajednice, koja se širi, i čak i u teškom vremenu nema sumnje da je lijepo da budemo svi zajedno", rekao je Domingo.

Domingo, koji je podsljednji put u Beogradu nastupao 1987. godine, rekao je da je taj grad 2014. godine drugačiji od onog sa kraja osamdesetih godina u vrijeme stare Jugoslavije.

"Svaka od bivših jugoslovenskih država sad ima svoj identitet, folklor, kulturu, tradiciju, što smatram da je dobro. Dobro je što svi živite u miru", dodao je Domingo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije