Muzika

Slovenački "Mascara Quartet" nastupio u Banjaluci

Slovenački "Mascara Quartet" nastupio u Banjaluci
Slovenački "Mascara Quartet" nastupio u Banjaluci

BANJALUKA - Djela španske, tango i fado muzike u izvođenju "Mascara Quarteta" iz Slovenije odjekivala su u subotu veče u Narodnom pozorištu RS (NP RS) u Banjaluci.

Koncert u organizaciji Udruženja muzičkih umjetnika RS ispunio je do posljednjeg mjesta veliku salu NP RS, a ovi akademski muzičari i priznati izvođači opravdali su sva očekivanja.

Muzičko putovanje koje je započelo u Buenos Ajresu nastavilo se preko Portugala, pa sve do izvođenja nekih od najpopularnijih hitova poput "Hijo de la Luna". Harizmatični četverac, koji čine vokal Polona Udovič-Furlan, gitaristi Timi Krajnc i Vojko Vešligaj, te basista Mitja Režman, nije krio zadovoljstvo što nakon dvije godine od njihovog prvog gostovanja u gradu na Vrbasu ponovo imaju priliku da sviraju pred ovom publikom.

"To je muzika koja te hipnotizira, osvoji, ukrade... Tako smo i mi privukli jedni druge. Našli smo se, osjetili, već dugo čekali negdje jedan na drugog. Kad jednom počneš slušati i svirati fado, jednostavno ne možeš prestati", naveo je Vešligaj.

Snažan i moćan glas Udovič-Furlanove prisutni su u više navrata nagrađivali dugotrajnim aplauzima, a ona bi simpatično miješajući srpski i slovenački istakla da publika ne mora toliko da troši dlanove, jer još nisu završili.

Članovi benda klasično su obrazovani muzičari i kroz rad u bendu imaju mogućnost da koriste i to znanje, a navode da im je omiljeni kompozitor Pjacola.

A, publika nakon sat i po uživanja u fado, tango i španskim notama uglavnom je zadovoljna napuštala NP RS. Među posjetiocima bila je i Gordana Tubić, koja je "Mascara Quartet" slušala u pratnji kćerke.

"Veoma rijetko ili gotovo nikako nemamo priliku da slušamo uživo fado muziku. Polonin specifičan vokal sve nas je ostavio bez teksta. Zaista, predivno veče su  nam poklonili", zaključila je ova Banjalučanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije