Muzika

Smrt koja i dalje intrigira

Smrt koja i dalje intrigira
Smrt koja i dalje intrigira

Mediji i javnost čak i nakon 17 godina ne prestaju da se interesuju za samoubistvo Majkla Hačinsa, frontmena australijske grupe INXS, pa su objavljeni i novi detalji u vezi sa smrću pjevača.

Sve se dešava u momentu dok se čeka dokumentarni film o ovom slavnom bendu. Hačins je umro pod čudnim okolnostima novembra 1997. godine, a "Herald Sun" objavio je u četvrtak transkript sa detaljima istrage, u kojem glavni isljednik objašnjava zašto je uvjeren da je riječ o samoubistvu.

Hačinsovo beživotno tijelo pronađeno je 22. novembra prijepodne u sobi hotela "Ritz Carlton" u Sidneju.

Noć prije Majkl je večerao sa svojim ocem, bio je dobro raspoložen, ali i zabrinut za ishod rasprave o starateljstvu u Londonu, a otac nije mogao ni da nasluti zašto bi se njegov sin ubio. Hačins je, naime, bio u vezi sa Polom Jejts, TV voditeljkom i bivšom ženom slavnog rokera Boba Geldofa, sa kojom je 1996. godine dobio kćerkicu Tajger Lili. Pola je već imala troje djece iz braka sa Geldofom, a Majkl je očekivao da ona s bebom i dvije starije kćerke dođe u Australiju na tri mjeseca. Ali, Geldof je to stopirao, pokrenuvši sudski spor o starateljstvu nad zajedničkom djecom.

Sa Hačinsom su u sobi, od 11 uveče do pet sati ujutro, bili i australijska glumica Kim Vilson i njen dečko Endrju Rejment. Majkl ih je zamolio da budu uz njega i podrže ga ako rezultati rasprave o starateljstvu u Londonu budu nepovoljni.

Međutim, zadnje noći svog života Hačins je, po riječima Vilsonove, bio promjenjivog raspoloženja dok je diskutovao o sudskoj proceduri. Pili su votku, pivo, šampanjac i koktele.

Geldof je primio od Majkla dva telefonska poziva, prvi oko 5.30 ujutro. On je Hačinsa brzo skinuo s linije, obećavši da će ga nazvati kasnije, a Pola je Majkla zvala oko osam minuta kasnije i saopštila mu da je ročište odloženo za 17. decembar. Majkl je, kako je pričala, "zvučao očajno" jer je to značilo odlaganje njegovog viđanja sa kćerkom pošto je bend trebalo da započne veliku turneju.

Tada je Majkl drugi put pozvao Geldofa, zatim svoju menadžerku u Njujorku. Tog jutra dva poziva od Hačinsa primila je i Mišel Benet, njegova bivša djevojka iz perioda kada nije bio zvijezda, koja mu je ostala najvjerniji prijatelj. Prva poruka bila je na telefonskoj sekretarici i Majkl je, kako kaže, zvučao pijano, a drugi put je "plakao i zvučao veoma uzrujano". Benetova kaže da Hačins nikad nije spominjao samoubistvo.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u 11.50, bio je go i ležao iza vrata sobe, a kako navodi isljednik, Hačins se očigledno objesio o sopstveni kaiš.

"Uzrok smrti je vješanje. U uzrok smrti nije uključena druga osoba, pa formalnom istragom ništa ne bismo postigli", napisao je isljednik u ovom slučaju i zaključio da je "slučaj jasan: samoubistvo".

Psihijatar koji je razgovarao s njim mjesec dana pred smrt ističe da nije bilo nikakvih nagovještaja da bi roker mogao da izvrši samoubistvo, premda mu je bio propisan prozak zbog depresije.

Nepune tri godine kasnije, na deseti rođendan svoje najmlađe kćerke iz braka sa Geldofom, pronađena je mrtva i Jejts, koja se predozirala heroinom.

Starateljstvo nad Tajger Lili, kćerkom Majkla i Pole, dobio je Geldof, uz saglasnost Majklovih roditelja:  da bi djevojčice odrastale zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije