Muzika

Svjetske zvijezde uz narod Balkana

Svjetske zvijezde uz narod Balkana
Svjetske zvijezde uz narod Balkana

Tužne priče o užasnim problemima, tragičnim i neizvjesnim sudbinama brojnih ljudi, kao posljedica poplava koje su zadesile Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, stigle su u sve krajeve svijeta, pa tako i do slavnih ličnosti, koje su iskazale podršku svima koji su uključeni u rješavanje teške situacije.

Među njima se našao i čuveni gitarista Mark Nofler, lider legendarnog benda "Dire Straits", koji je uputio poruku podrške narodima Balkana koji se bore sa posljedicama poplava uz pjesmu "Solid Rock".

"Ova pjesma je za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvate u Slavoniji. U ova teška vremena ostanite jaki, naša braćo", poručio je na engleskom jeziku muzičar na svojoj Facebook stranici, a zatim ispod napisao na našem jeziku: "Ne dajte se, braćo!"

Brojnim ličnostima iz svijeta pridružio se i Sajmon le Bon, vokal slavnog sastava "Duran Duran", koji je dva puta gostovao u Srbiji, a on je takođe poručio da treba pomoći što prije. Le Bon je podijelio broj telefona za pomoć Srbiji, a zatim ostavio i poruku, kojom poziva na pomoć.

"Veoma je važno da pomognete što prije. Molim vas, dijelite ovu informaciju", napisao je Le Bon.

Svijest velikih svjetskih zvijezda o tome šta se desilo u regionu očigledno se budi, čak i među onima koje nemaju baš nikakve veze sa ovima područjem.

Tako se i Šon Kombs, prepoznatljiviji po nadimku Didi, jedan od najpoznatijih i najuticajnih svjetskih producenata i repera, uključio u pomoć ugroženom stanovništvu.

Didi, koji je po časopisu "Forbes" najmoćniji i najbogatiji reper svijeta, na svom Twitter profilu, koji ima oko 10 miliona pratilaca, uputio je apel za pomoć Srbiji.

Među njima je i britanski glumac Stiven Fraj, koji se pridružio podršci narodima Balkana, koji su ugroženi razarajućim poplavama.

"Postoji jedna stvar zajednička za sve ljude suočene sa poplavama, svima treba ruka pomoći", glasi Frajev tvit.

Ni popularna američka zvijezda Nikol Ostin, poznatija pod pseudonimom Koko Ti, porijeklom iz Srbije, nije zaboravila da pozove na pomoć poplavljenim područjima.

"Pomozite im u ovom teškom vremenu, molim vas! Ja ću učiniti sve što je u mojoj moći", napisala je između ostalog Koko.

Glumica Alisa Milano, koju su domaći gledaoci upoznali preko serije "Čari", pridružila se molitvama za BiH i Srbiju. Milano prati dešavanja povodom velikih poplava u državama Balkana, pa je i na društvenim mrežama iskazala podršku ugroženim narodima.

Pjevač Edi Grant, koji već godinama posjećuje Srbiju, poslao je pisma podrške premijeru Aleksandru Vučiću i Siniši Malom, gradonačelniku Beograda, u kojem izražava žaljenje zbog tragedije koja je potresla narod.

"Gospodine premijeru, pišem Vam u svoje ime i u ime moje porodice kako bih izrazio veliku tugu zbog gubitaka nastalih od velikih poplava koje su zadesile Srbiju. Zaista sam počašćen zbog gostoprimljivosti i lojalnosti mnogih Srba, koja mi je pružena tokom mog boravka ovdje. To je veza koja se proteže veliki broj godina unazad, i zbog toga je moja tuga još veća", redovi su pisma upućenog Vučiću.

Grant navodi da nakon ove nesreće želi da narod pronađe snagu i da izdrži sve nedaće.

"Znam da u mojim prijateljima Srbima leži velika snaga i siguran sam da ćete se izboriti sa ovim izazovom koji vam je postavila priroda. Svim prijateljima koji su u ovim poplavama izgubili svoje bližnje želim da izjavim svoje najdublje saučešće i nadu da će im Bog dati mir i spokoj", završava Grant svoje pismo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije