Muzika

Umro slavni hitmejker Džeri Gofin

Umro slavni hitmejker Džeri Gofin
Umro slavni hitmejker Džeri Gofin

Kompozitor i tekstopisac Džeri Gofin, koji je tokom šezdesetih godina XX vijeka sa tadašnjom suprugom Kerol King stvorio brojne hitove - poput "Will You Love Me Tomorrow", "The Loco-Motion" and "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", umro je u svom domu u Los Anđelesu u 76. godini.

Vijest je juče potvrdila njegova sadašnja supruga Mišel Gofin, koja je izjavila da je Džeri umro u snu.

Džeri Gofin  je tvorac više od 50 hitova koji su bili među 40 najslušanijih pjesama u SAD, uključujući i "Pleasent Valley Sunday" za Mankise, "Cryung in the Rain" Everly Brothers, "Take God Care of My Babe" Bobija Vija i "You've Got a Friend" Džejmsa Tejlora.

Gofin se rodio u Bruklinu 1939. godine, a 20 godina kasnije oženio se sa Kerol King koju je upoznao na "Kvins koledžu" - ona je tada imala 17 godina, Tokom karijere napisao je sedam hitova koji su stigli do prvog mjesta Bilbordove liste i brojne TOP40 hitove. 1990. godine Džeri Gofin primljen je u "Rokenrol Hol Slavnih" i to zajedno sa Kerol King.

Gofin i Kingova razveli su se 1968. godine, a njihova životna priča poslužila je kao osnova za mjuzikl "Beautiful: The Carole King Stpry", koji je dobio sedam Toni nominacija ove godine i na kraju osvojio dvije.

Poslije razvoda, Džeri Gofin je bio koautor još nekoliko TOP10 hitova, za Gladys Knight and the Pips "I've Got to Use My Imagination," Dajanu Ros"Theme From Mahogandž (Theme From Mahogany (Do You Know Where You're Going To)" i Vitni Hjuston "Saving All My Love for You."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije