Muzika

Uskoro novi CD benda Tupas mene

Uskoro novi CD benda Tupas mene
Uskoro novi CD benda Tupas mene

Bend "Tupas mene" ima velike planove za budućnost, a već početkom sljedeće godine planiraju snimanje novog CD-a na kojem će se naći desetak pjesama, kao i duet sa poznatim bh. muzičarem čije ime još drže u tajnosti.

"Publiku ćemo počastiti i ekranizacijom nekoliko pjesama ukoliko budemo imali dovoljno novca", kaže gitarista banjalučkog benda Dragan Moconja.

Bend "Tupas mene" postoji od 2011. godine, kada se okupila grupa mladih muzičara Dragan Moconja (gitara), Davor Tojčić (vokal), Draženko Kopuz (bubnjevi), Bojan Jokšić Vukoje (bas gitara) i Vladimir Maksimčuk (ritam gitara), koji nisu ni slutili koliku će popularnost steći u sredini u kojoj je publika veoma izbirljiva i teška.

"Banjalučka publika je strašno teška. Prihvataju sve što nije odavde, a da bi prihvatila nekog svog - on mora mnogo da se namuči i da im pruži duplo više nego neko ko dođe iz drugog grada ili države", kaže Moconja.

Dodaje da ih ljudi na početku nisu uopšte ozbiljno shvatali, ali da su uz veliki trud i neizmjernu ljubav prema muzici uspjeli da osvoje, ali i zadrže publiku.

Sve pjesme grupe "Tupas mene" su autorske i većinu tekstova je pisao Tojčić, a muziku Moconja.

Tojčić i Moconja idejni su tvorci i velikog projekta "Rok simfonija", koji je nedavno izveden pred banjalučkom publikom u Banskom dvoru.

"Ovim projektom smo uspjeli da malo 'drmnemo' publiku. I sami smo bili iznenađeni velikim odzivom. Želja nam je da 'Rok simfoniju' izvodimo širom BiH, ali i regiona", kaže Moconja.

Navodi da je u sredini u kojoj živimo veoma teško živjeti od muzike, jer su moralne vrijednosti pomjerene i malo ko prepoznaje dobar rok.

"Ali mi smo to uspjeli", ističe gitarista benda "Tupas mene".

Privatno

Momci iz benda "Tupas mene" slušaju različitu vrstu muzike, a bilo je situacija kad su se čak i potukli, ali ništa nije moglo da poljulja njihovu volju da nastave dalje i da iz dana u dan napreduju. Oni na svakoj svirci publici daju maksimum, a publika to prepoznaje i vraća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije