Zanimljivosti

Gradonačelnik pozvao čitav grad na doručak

Gradonačelnik pozvao čitav grad na doručak
Gradonačelnik pozvao čitav grad na doručak

RIM - Gradonačelnik južnog italijanskog grada Rošinjo, Pino Palmjeri, pozvao je sve svoje sugrađane na doručak u gradsku vjećnicu kako bi se upoznao sa njihovim problemima, ali i njihovim prijedlozima i idejama.

Prema pisanju lista Korjere del Mecođorno, gradonačelnik namjerava da svakog jutra u svojoj kancelariji ugosti za doručkom po jednu porodicu.

Kako bi izbjegao kritike i poštedio gradsku kasu, Palmjeri je izjavio da će troškove svakog doručka platiti iz svog džepa.

Porodice u Rošinju, gradiću od oko 800 stanovnika, moći će da izaberu šta će jesti i piti na doručku sa gradonačelnikom.

"Svako jutro ću u kancelariji dočekivati svoje sugrađane i uz kafu i kapućino slušati njihove ideje kako da unaprijedimo život u našem gradu", kazao je Palmjeri.

Gradonačelnik Rošinja nije prvi koji je došao na jednu ovakvu ideju. Njegov kolega iz Kašine, u Toskani, Alesio Antoneli, najavio je nedavno da će u narednih 45 dana stajati tri sata svakog jutra ispred zgrade opštine kako bi sugrađanima pružio priliku da razgovaraju s njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije