Zanimljivosti

Od djevojke Dejvida Kamerona do časne sestre

Od djevojke Dejvida Kamerona do časne sestre
Od djevojke Dejvida Kamerona do časne sestre

Sa dugom maramom, licem bez šminke i pažljivo skupljenom kosom ona ne izgleda drugačije od ostalih časnih sestara. Sestra Meri Džon je posvećena crkvenim ritualima i zajedno sa 36 ostalih sestara radi na izolovanoj farmi benediktanskog manastira smještenoj u američkoj državi Konektikat.

Sestra Meri, stara 44 godine, nije oduvijek živjela ovako. Nekadašnja glamurozna plavuša, pravog imena Laura Edšed, radila je u Štabu Konzervativne partije u Londonu i bila je djevojka sadašnjeg britanskog premijera Dejvida Kamerona. Ona se školovala na poznatom koledžu Čeltenham da bi se kasnije upisala na Univerzitet Oksforf gdje je upoznala Kamerona. Oni su zabavljali više od godinu dana da bi im životi krenuli različitim putanjama. Dejvid se nastavio baviti politikom dok je Laura napustila politiku i nastavila studije na poslovnoj školi Vorton u Filadelfiji. Ubrzo nakon toga zaposlila se u marketinškoj kompaniji Ogivli end Meter, koja je kasnije postala inspiracija za poznatu televizijsku dramu Ljudi sa Menhetna. Tada su stvari za nju krenule nizbrdo. Usljed stresnog posla i vjerovatno propale veze sa Kameronom počela je piti i postala je ovisna o raznim opijatima. To je trajalo duže vremena da bi na kraju spas potražila u manastiru tri sata udaljenog od Njujorka. "Nisam mislila da će moj život ići normalnim smjerom, da ću naći nekoga, udati se i imati djecu", objašnjava sestra Meri. Ona je rekla da je njen bivši život bio ispunjen usamljenošću.

"Osjećam da sam pokušala raditi mnoge stvari u životu da bih se osjećala sretnom. To putovanje me odvelo u kandže alkohola i droga", kaže ona. Mnogi misle da je njen sunovrat počeo nakon raskidanja veza sa Kameronom. U njegovoj biografiji stoji da je Laura dobila duži odmor da bi se oporavila od završetka njihove veze. Autori biografije navode da je Kameron takođe bio pogođen prekidom njihove veze.

Huffington Post.co.uk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije