Zanimljivosti

Od napada vuka spasio ga mobilni telefon

Od napada vuka spasio ga mobilni telefon
Od napada vuka spasio ga mobilni telefon

GORNJI MILANOVAC - Stanovnika gornjomilanovačkog sela Družetići, Miloša Babića svjetlo sa mobilnog telefona je spasilo skoro sigurnog napada vuka koji ga je "presreo" na planini Maljen, kada se u zoru vraćao svojoj kući ispod Riora.

"Konačio sam kod prijatelja pa sam poranio oko pola pet i krenuo prema kolibi da pustim jagnjad kada je pred mene, na pola puta do kuće, iskočio kurjak. Presekao sam se, nisam osećao noge, bio je izuzetno veliki i gledao me pravo u oči, spreman za napad", ispričao je Miloš.

To što je počeo da viče i zapomaže, dodao je, nije mu pomoglo, vuk se nije pomjerao, a onda je iz džepa izvadio mobilni telefon, jer nikakvo oružje nije imao.

"Vuka  je izgleda uplašilo svetlo sa telefona. Tada se pomerio, podvio  rep i pobegao u žbunje. Ne znam kako sam došao do kuće, ali  takav strah nikad nisam osetio", priznaje Babić.

Babić je inače na toj strani planine Maljena jedini stanovnik, prvi komšija mu je Vukosav Tolić, koji živi kod Mokre pećine ispod Ravne Gore, na sat i po hoda od Miloševe kuće.

          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije