Zanimljivosti

Pada i posljednji bastion prohibicije

Pada i posljednji bastion prohibicije
Pada i posljednji bastion prohibicije

HARTFORD - Nakon više od osam decenija mogao bi da padne i posljednji bastion prohibicije u Sjedinjenim Američkim Državama, grad Bridžvoter, u Konektikatu, koji važi za jedini "trijezan" američki grad, priprema se da održi referendum o ukidanju zabrane alkohola.

Kako prenose američki mediji, zvaničnici ovog grada od 1.700 stanovnika predlažu izmjenu važećih propisa kako bi se u lokalnim restoranima i kafićima dozvolila prodaja alkoholnih pića.

Ova "epohalna" odluka, 81 godinu od zvaničnog ukidanja zakona o prohibiciji, podstaknuta je potrebom da se gradić "podmladi", ali i prijedlogom dvije kompanije da otvore nove restorane u Bridžvoteru, koji se nalazi oko 100 kilometara sjeverno od Njujorka.

Naime, prosječna starost stanovnika je 55 godina, a jedinoj školi u gradu prijeti zatvaranje. Osim toga, u gradu gotovo da i nema ugostiteljskih lokala u kojima ljudi mogu da se okupe i zabave.

Opšti utisak je da je to jedna velika spavaonica.

Mnogi zato smatraju da bi pozitivan ishod glasanja pomogao gradiću da se izvuče iz letargije.

A među onima koji će glasati za ili protiv ove odluke mogla bi da se nađe i najpoznatija stanovnica Bridžvotera, slavna holivudska glumica Mija Farou.

Zakon o prohibiciji ukinut je u SAD 1933.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije