Zanimljivosti

Prvi izbor Bika je srednja ekonomska škola, Djevice su odlične za doktore

Prvi izbor Bika je srednja ekonomska škola, Djevice su odlične za doktore
Prvi izbor Bika je srednja ekonomska škola, Djevice su odlične za doktore

Na pragu je polaganje maturskih i prijemnih ispita, saznajte prema horoskopu koja zanimalja su najbolja za vas.

Ovan

Srednja škola koja im odgovara jeste sportska gimnazija, u medicini fizioterapeutski smjer, matematička gimnazija, mašinski smjerovi povezani sa konstruisanjem, vojna srednja škola i policija-poslije nekog opšteg društvenog smjera.

Studije koje najbolje podržavaju energiju znaka jesu vojna akademija, policijska akademija, medicina-naročito hirurgija i ortopedija, matematika i fizika od prirodnih nauka, fakultet fizičke kulture, sportske akademije, kao i inženjerski smjerovi povezani sa preradom metala.

Bik

Prvi izbor bi bila srednja ekonomska škola, finansijskog, ili opšteg smjera, sve što ima veze sa poslastičarstvo, kuvanjem, zatim hortikultura, uzgajanje voća, čak i veterinarski smjerovi u poljoprivrednim školama.

Izbor fakuteta bi trebao biti vezan za grane ekonomije i menadžmenta u osnovi povezanih sa finansijama. Gastronomija je isto tako u simbolici ovog znaka, kao i tehnološki smjerovi vezani sa preradom hrane, kao i enologija-nauka o degustaciji i klasifikaciji vina.

Blizanci

Društveno-jezički smerovi gimnazija i trgovačka škola bi bili najuži izbor. Sve škole povezane sa komunikacijama, kao i saobraćajna škola su odličan izbor. Vještina rada sa rukama može doći do izražaja u zanatskim zanimanjima servisera uređaja.

Blizanci su naklonjeni učenju i studiranju jezika, vole filozofiju i sociologiju. Dobro se snalaze kao učitelji, vaspitači i novinari. Mogu biti dobri u studijama marketinga, odlični tumači i prevodioci. Dobri su u organizaciji poslovanja na daljinu i spoljnoj trgovini.

Rak

Prvi izbor su svakako zanimanja kao akušerska sestra, ili sestra vaspitač za rad sa djecom na vrtićkom uzrastu. Odlična je i građevinska škola koja se bavi gradnjom kuća i stambenih objekata. Društveni smjerovi gimnazije su dobra osnova za kasnije studije.

Studije psihologije, pedagogije i posao socijalnog radnika su odličan izbor za ovaj znak. Građevinarstvo i uređenje stambene politike je isto tako odličan izbor. U medicini je najbolji izbor ginekologija, ili neonatologija, ali i posao porodičnih savjetnika.

Lav

Njima treba širina kako bi izoštrili kasnije fokuse ka organizaciji i užoj specijalizaciji, tako da je gimnazija sasvim prikladna. Mogu se dobro osjećati i u muzičkim i umjetničkim školama, a vole elitne i poznate centre obrazovanja.

Organizacione i političke nauke jesu u simbolici Lava.U medicini to je kardiologija, a vole i glumu, muziku i dizajn.Direktna simbolika znaka je i dizajniranje nakita i to zlatnog. Njih će privlačiti i zanimanja povezana sa medijima,pa se mogu naći i u žurnalistici, Cosmopolitan.

Djevica

Primarno značenje ovog znaka u srednjoj školi jeste računovodstvo, poslovi povezani sa s administracijom. Vrlo su organizovani i pedantni što ih čini sjajnim medinskim radnicima, naročito u oblasti prevencije i zaštite zdravlja.

Akademsko zvanje iz oblasti računovodstva i organizacije poslovanja, kao i privrednog prava je odličan izbor za Djevicu. Dobri su učitelji i predavači. Sve grane medcine povezane sa zaštitom zdravlja su takođe odličan izbor.

Vaga

Društveno- jezičke gimnazije su odlična osnova za kasnije studije koje su u simbolici znaka. Umjetničke i dizajnerske škole, kao i muzičke su odlične, ali i frizerske i kozmetičke škole i zvanja. Može ih zanimati i gajenje cvijeća-hortikultura, kao i voćarstvo.

Obično su za njih uspješne studije prava, međunarodnog prava, diplomatski smjerovi. Privlače ih i studije književnosti, stranih jezika kao i profesije vezane za rad savjetnika. Mogu studirati i umjetnosti. Marketing i žurnalistika su isto odličan izbor za njih.

Škorpija

Matematički i prirodnjački smjerovi su bolji izbor zbog pronicljivog i logičnog uma. Mogu imati sklonosti ka kriminalistici, pa još u srednjoj školi birati zanimanje policajca. Dobro se snalaze i u ekonomskoj školi, a mogu biti dobri i u poslovima sa osiguranjem.

Studije iz oblasti istraživanja virusa, bakterija, dakle odlični biohemičari. U medicini su obično povezani sa patologijom,psihijatrijom, ali i reanimacijom. Odlični kriminalističari, sjajni profajleri-psiholozi koji se bave kriminalom. Odlični su berzanski brokeri.

Strijelac

Oni vole društveno- jezički smjer u gimnaziji, pomorske i riječne mornaričke škole, turističke smjerove i pravni smjer u ekonomskim školama. Mogu se odlično snaći i u sportskim gimnazijama.

Pravo, a najviše međunarodno pravo je pod direktnom dominacijom Strijelca. Oni vole i političke nauke, diplomatiju, strane jezike, turizmologiju i medijske studije. Odlični su svještenici, pa rado studiraju teologiju, privlače ih i sociologija i filozofija.

Jarac

Kod izbora srednjih škola, oni će birati tradicionalno široko obrazovanje, dakle gimnazijsko. Mogu biti odlični i u rudarsko- geološkim i geometerskim zanimanjima, mogu se odlučiti i za arhitekturu već u srednjoj školi, a rado biraju i ekonomsku školu.

Zanimanja povezana sa arhitekturom, geologijom, rudarstvom, tehnologijom resursa, preradom metala, kao i ekonomske grane povezane sa organizacijom proizvodnje i prometom novca su dobar izbor. Istorija i arheologija su isto tako odličan izbor.

Vodolija

Informatičke škole su prvi izbor, ali i svi društveni smjerovi u srednjim školama. Mogu imati zanimanje za vojne škole. Odlični su u dizajnu i modernim zanimanjima povezanim sa dizajnom.

Profesija pilota je u direktnoj simbolici znaka, kao i stjuardese. Odlični su informatričari i elektroinženjeri, kao i astrolozi. Sva istraživačka zanimanja povezana sa konstruisanjem novih tehnologija su više nego dobra. Mogu studirati i političke nauke ili vojnu akademiju.

Ribe

Obično biraju zanimanja povezana sa farmacijom, srednju hemijsku školu ili medicinske struke povezana sa negom i zaštitom. Dobri su u umjetnostima i odlični muzičari. Vole i srednje pedagoške škole i vaspitačke smjerove.

Psihologija i psihijatrija su u smbolici ovog znaka, a naročito rad sa bolestima zavisnosti. Oni su sjajni farmaceuti i hemičari. Veoma dobro se snalaze i kao defektolozi, socijalni radnici. Mogu studirati klasične jezike, ili istoriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije