Zanimljivosti

Ptica emu trčala po cesti u Izraelu

Ptica emu trčala po cesti u Izraelu
Ptica emu trčala po cesti u Izraelu

TEL AVIV - Stanovnici priobalnog grada Herclija u Izraelu bili su svjedoci neobičnog prizora u nedjelju popodne, emu, velika ptica koja ne leti trčala je po glavnom putu između automobila pored šoping centra na kiši.

Jedan o očevidaca koji je snimio incident rekao je da se brinuo da će ptica koja je trčala skoro 40 kilometara na sat izazvati nesreću.

" Pozvao sam policiju i prijavio da sam vidio pticu. Oni su bili zaprepašćeni. Dok sam vozio primjetio sam da je opštinsko vozilo stiglo da se pozabavi pticom. Ja sam jedini koji je uspio da je goni na skuteru", rekao je taj očevidac koji je predstvaljen u medijima samo kao Roi.

 On je takođe rekao da je pokušao više puta da zaustavi  pticu ali je ona htjela da ga napadne. Nakon nekoliko minuta potjere Roi je uspio da je usmjeri ka travnjaku kraj šoping centra. Dvojica zaposlenih u veterinarskom odjeljenju opštine Herclija stigli su nešto kasnije i pridružili se hvatanju ptice.

Jedan od njih ju je zgrabio za vrat ali je ona podivljala i pokušala da ga udari i kljucne. 

Izraelski mediji navode da je to ptica iz Australije i Tasmanije i da može da naraste do dva metra, a teška je oko 40 kilograma.

Opština Herclija je kasnije saopštila da je držala pticu dok Uprava za prirodu i parkove ne istraži incident. Izraelski mediji navode da je ptica pobjegla iz neke neprijavljene farme negdje u centralnom Izraela i da su u toku nastojanja da se pronađe vlasnik.

Asošijeted pres je danas javio da je ptica vraćena bezbjedno vlasniku.

Očevidac na koga se poziva ta agencija Ilja Zelser snimio je takođe bijeg ptice.

Rekao je da se osjećao kao usred crtanog filma očekujući da svakog trnutka čuje " bip bip".

" Rekao sam sebi za trenutak kojot će se pojaviti odnazad. To je zaista bila apsurdna situacija", ispračao je on.

          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije