Zanimljivosti

Saznajte ko je i zašto napisao najiskreniji CV u Srbiji

Saznajte ko je i zašto napisao najiskreniji CV u Srbiji
Saznajte ko je i zašto napisao najiskreniji CV u Srbiji

Sigurno ste bar jednom pročitali "Iskreni CV", post koji kruži društvenim mrežama već godinama. U njemu je ozlojeđeni kandidat objasnio potencijalnom poslodavcu kako ga se ne tiču problemi firme, jer on radi za platu, da za "drkadžije ima kratak fitilj" i da će ih, naravno, napustiti čim nađe nešto bolje.

Ono što vjerovatno niste znali jeste da je pismo napisano prije 13 godina, a otkrivamo i identitet autora - to je Pančevac Aleksandar Nikolić, koji je konkurisao 1996. u jednoj velikoj srpskoj firmi. Odgovor od njih dobio je tek poslije 5 godina, kada je već imao drugi posao.

"Tada sam imao drugi posao, a pravo da vam kažem, i zaboravio sam na tu prijavu. Stiglo mi je pismo u roze koverti i u njemu je pisalo da nisam primljen. Bilo mi je toliko komično da me odbijaju posle toliko godina da sam morao da im uzvratim jednom šalom", priča Aleksandar.

I tako je nastao "Iskreni CV", kako kaže Nikolić - "mali revolt jednog običnog građanina protiv isfolirane politike 'velikih' firmi u Srbiji". Odgovor na ovo pismo nikada nije dobio, piše 24sata.rs.

"Nisam ni očekivao da mi odgovore, niti sam zbog toga poslao pismo. Želeo sam da se obratim pametnim ljudima, za koje znam da rade u toj firmi i da dele moje mišljenje. Pismo je istinito, ali šaljivo, i njime sam se oslobodio velikog tereta", kaže Aleksandar.

A teret su bile gomile neuspjelih intervjua za posao, na kojima su mu postavljali mnoga, po njemu "idiotska" pitanja.

"Jednom su me pitali da li sam imao nesrećno detinjstvo. Mislim, šta to treba da znači, ako jesam, onda sam serijski ubica i pobiću sve radnike?! Zbog svih tih gluposti sam odlučio da pošaljem pismo, ono predstavlja moj 'mali revolt'", priča on kroz smijeh.

Na neke razgovore za posao je, kako kaže, išao bez potrebe, "samo da vidi kakvih budala ima".

Aleksandar, po struci dizajner, a u slobodno vrijeme slikar, danas radi sa suprugom u njihovoj privatnoj firmi, a njegovo pismo, staro 13 godina, i dalje kruži internetom i inspiracija je armiji mladih koji i dalje tragaju za poslom.

Iako je ova "revolt" zapravo odgovor na odbijanje, a ne CV kako stoji u postu, mnogima će ovaj dokument ostati upamćen kao iskrena biografija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije