Muzika

Haris Džinović promoviše singl Pariske kapije

Haris Džinović promoviše singl Pariske kapije
Haris Džinović promoviše singl Pariske kapije

Poznati bh. pjevač Haris Džinović snimio je novi singl "Pariske kapije", najavljujući tako svoj novi album koji bi do proljeća trebalo da se pojavi na tržištu.

Džinović je snimio i spot za ovu pjesmu, koji će premijerno biti prikazan i promovisan u utorak u klubu "Coloseum" u Sarajevu. Spot je radila "Hayat produkcija", a kadrovi su snimani u njegovom rodnom Sarajevu i u Gradu svjetlosti - Parizu, a i sam tekst pjesme na neki način govori o ova dva grada, u kojima je Džinović proveo veliki dio života. Autori nove pjesme "Pariske kapije" su Slavko Stefanović Slavkoni, te Vlado i Čarli, tvorci velikog Harisovog hita "Muštuluk".

Haris Džinović je rođen 26. septembra 1951. godine u Sarajevu. Karijeru je započeo još 1975. godine u svom rodnom gradu, gdje je pjevao i komponovao za druge izvođače. Očaran romskom muzikom, Džinović je osnovao bend "Sar e Roma" 1981. godine s grupom romskih muzičara. Objavili su tri albuma u periodu od 1982. do 1986. godine i imali brojne nastupe širom svijeta. Godine 1989. započeo je solo karijeru. Do danas je snimio samo šest albuma, zahvaljujući kojima je osvojio brojna priznanja i nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije